Nedjelja, 28 travnja, 2024

EU i Madonna zabrinuti za Pussy Riot

Must Read

EU je “zabrinut zbog nepravilnosti na koje je upozoreno nakon uhićenja članica skupine Pussy Riot u ožujku, a napose zbog uvjeta njihova pritvora i načina vođenja postupka, s obzirom na informacije o zastrašivanju odvjetnika, novinara i mogućih svjedoka”, rekao je glasnogovornik Catherine Ashton, visoke predstavnice za vanjsku politiku EU-a. Američka pop-diva Madonna jučer je na koncertu u Moskvi poručila publici da se moli da Pussy Riot iziđu na slobodu.

 

Europska unija izrazila je u utorak “zabrinutost” zbog uvjeta pritvora u kojemu borave tri članice ruske punk skupine Pussy Riot i zbog zastrašivanja branitelja mladih žena kojima se u Moskvi sudi zbog “punk molitve” protiv predsjednika Putina.

Odvjetnica Pussy Riota najavila je u utorak da će se žaliti Europskom sudu za ljudska prava zbog lošeg postupanja s pritvorenicama.

EU je “zabrinut zbog nepravilnosti na koje je upozoreno nakon uhićenja članica skupine u ožujku, a napose zbog uvjeta njihova pritvora i načina vođenja postupka, s obzirom na informacije o zastrašivanju odvjetnika, novinara i mogućih svjedoka”, rekao je glasnogovornik Catherine Ashton, visoke predstavnice za vanjsku politiku EU-a.

EU “poziva Rusiju da poštuje međunarodne obveze, napose pravo na pošteno suđenje”, dodao je.
Europski diplomati prate suđenje i “EU će i dalje pozorno pratiti to pitanje”, zaključio je.

Državni tužitelj suda na kojemu se vodi postupak protiv triju žena zatražio je u utorak tri godine zatvora za Nadeždu Tolokonjikovu (22), Ekaterinu Samucevič (29) i Mariju Aljohinu (24) koje su optužene za “huliganstvo i poticanje na vjersku mržnju”, zbog toga što su u veljači u sabornoj crkvi Krista Spasitelja u Moskvi pjevale “punk molitvu” protiv predsjednka Putina.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Željezničar nakon poraza od Posušja panično lovi opstanak

Nogometaši Željezničara osvojili su važne bodove u borbi za opstanak svladavši ekipu GOŠK-a u Gabeli s 2:1, u 29....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -