Utorak, 25 lipnja, 2024

ALL INCLUSIVE: Turistička agencija Turkinjama nudi tri noćenja i pobačaj u Sarajevu za 600 dolara

Must Read

Kompanija “Barracuda Tour Company” iz Istanbula prije dvije sedmice počela je da organizuje turistička putovanja čiji je cilj izvođenje abortusa u stranoj zemlji, a jedna od veoma popularnih destinacija je BiH, gdje četiri dana, tri noćenja i abortus koštaju 600 dolara, pišu Nezavisne novine.

Uz obilazak grada i abortus, ženama je omogućen i oporavak, nakon čega se vraćaju kući kao da se ništa nije dogodilo. Za nepuna dva tjedna čak 16 Turkinja odlučilo je uplatiti ove aranžmane, a sve u želji da u tajnosti abortiraju, saznaje banjalučki list.

Bolnice s kojima kompanija surađuje u inozemstvu jedino žele nalaz njihovog liječnika iz Turske, a nije potrebna neka dodatna medicinska dokumentacija. “Barracuda Tour” ugovore ima s jednom klinikom na Cipru, tri na Krimu i po jednom klinikom u BiH i Engleskoj.

Cem Polatoglu, vlasnik agencije koja organizira ovakve ture, kaže da “kada je nešto zabranjeno ili teško ostvarivo, uvijek se nađe rješenje”.

“Mi, kao turistički operateri, koristimo tu situaciju”, rekao je on i dodao da se njegova kompanija već godinama bavi zdravstvenim turizmom, te da već unaprijed imaju rasprodano osam tura za Cipar, pet za Krim i tri ture za BiH.

Slična tura u Krimu košta 370 dolara, dok je posjeta, uz abortus, Engleskoj najskuplji aranžman i košta oko 1.873 dolara.

“Sve žene koje koriste naše usluge su mlađe od 35 godina. Imamo pozive iz svih krajeva Turske, ali najviše ih je iz Istanbula. One odlaze da abortiraju izvan zemlje jer ne žele da ih osuđuje obitelj ili prijatelji zbog toga što čine”, kaže Polatoglu.

Inače, posljednjih dana aktualna je debata o zakonu kojim bi se zabranio abortus u Turskoj, a strah od mogućih zakonskih posljedica već je obuzeo mnoge Turkinje, zaključuje list.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PA COOL: Vahida Velić je djevojka iz našeg kraja a radi u svemirskoj agenciji!

Vahida Velić, zaposlena u Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), svojim životnim putem i postignućima nadahnjuje mnoge. Danas se ova inženjerica...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -