Published On: Sri, kol 8th, 2012

Vasić: Lagumdžija je idealna osoba za kraj BiH

Izvršni tajnik SNSD-a Rajko Vasić ocijenio je da je ministar vanjskih poslova BiH i lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija idealna politička osoba za kraj BiH, jer se njegova politika ne mora objašnjavati, niti dešifrirati.

“Svi prethodni bošnjački lideri su imali ispred sebe sedam velova predstave za javnost i svijet, a radili su na stvaranju islamske republike Bosne. Lagumdžija je odbacio lažne svjetlucave celofane i zaigrao otvorenu manipulantorsku igru na koju Republika Srpska ne smije pristati ni jednog trenutka”, istakao je Vasić u priopćenju.

Vasić je napomenuo da se Lagumdžija konačno legitimirao kao politički akter koji ne predstavlja nikog, ni bošnjački nacionalni interes, ni nepostojeću građansku i socijaldemokratsku opciju, niti multietnički politički raj, već isključivo radi za vlastiti i uskogrupni interes i strane naručitelje.

“Slučaj bosanskohercegovački ‘Sirijagej’ i odricanje od glavnog vlastitog multietničkog i građanskog aduta Željka Komšića, ogoljuju Lagumdžiju kao političkog kostura koji ima zadatak odigrati predstave i povesti BiH pod manipulacije tipa Gvanatanama ili podržavanja lažnih i nepostojećih pobunjenika u Siriji”, naveo je Vasić.

On je naglasio da je s ovakvom politikom Lagumdžije kraj BiH jasan i prihvatljiv i bošnjačkim biračima.( Srna)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare