Vučić: Poštujemo suverenitet BiH ali volimo RS, a Srbija će uskoro imati više od 1.000 kilometara autocesta

Vučić je u Laktašima, na otvaranju dionice autoputa “9. januar”, od Mahovljana do Drugovića, duge oko 10 kilometara, ukazao da je ovo drugi put da dolazi na otvaranje autoputa u Republici Srpskoj, te da iako se radi o 10 kilometara, oni vrijede, jer svaki kilometar spaja narode, ne samo u BiH, već i šire.

– S ponosom želim vas obavijestiti da će Srbija uskoro imati više od 1.000 kilometara autoputa i po tome će biti prva zemlja u regionu – rekao je srbijanski predsjednik ističući da su ljudi iz RS-a uz Srbiju i obrnuto.

Naveo je i da će Srbija pomoći RS-u, ali i FBiH i svima koji od njih budu tražili pomoć, jer želi da razvija dobre odnose i s Bošnjacima i Hrvatima i svim drugim narodima.

– Ljude dijelimo po tome da li su dobri ili loši, a ne po naciji kojoj pripadaju – rekao je Vučić ističući da Srbija poštuje integritet i suverentitet BiH, ali nikada ne krije da voli RS.

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović je dodao da će RS naredne godine, kada se završi cijela trasa Banja Luka-Prnjavor imati nešto više od 100 kilometara autoputa, čime će osigurati razvoj gospodarstva i drugih segmenata društva.

Izrazio je nadu da će početi i izgradnja mosta na Savi kod Bosanske Gradiške.

– Narodna skupština će i dalje stvarati nophodan zakonski okvir za izgradnju RS – rekao je Čubrilović.