Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Dodik: “Uloga EUFOR-a je da nas razgraniči u slučaju sukoba, to nam odgovara”

Must Read

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je u Sankt Petrburgu da uloga misije “Altea” u BiH da “razgraniči” strane u eventualnom sukobu. O kakvom potencijalnom sukobu se radi i koje bi to točno strane trebalo “razgraničiti”, Dodik nije naveo.

On je novinarima nakon sastanka s tajnikom Savjeta sigurnosti Ruske Federacije Nikolajem Platonovičem Patruševom rekao da je bilo riječi i o Misiji “Altea” i naveo da u Rusiji primjećuju da postoje pokušaji da se u BiH pod pritisima uvede pojačani dio ljudstva, prenosi Klix.

Dodik je rekao da je uloga misije “Altea” jasna bez obzira na to što zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić ili netko drugi pokušava da nametne neki narativ.

“Uloga misije ‘Altea‘ nije da ratuje na načijoj strani, uloga misije Altea nije da promoviše političko rješenje. Uloga misije ‘Altea‘ jeste da očuva stabilnost i mir”, naglasio je Dodik.

No, u nastavku je odmah rekao da je jedna od stavki ove misije da u eventulanom sukobu “razgraniči strane”.

“To nama sve odgovara. Dovedete koliko hoćete tamo ljudi. Nije nam to problem, ali nemojte da pravite te priče kao izaće na Brčko, ovo ono. Kakvo Brčko? Pa onda bi to bilo protiv njihove misije da osiguraju slobodu kretanja. Oni su zaduženi da to osiguraju, slobodu kretanja i da razgraničuju eventualno snage u skubu. Jedno i drugo nam odgovara”, poručio je Dodik.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

14 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tisuće Britanaca primile su krv zaraženu HIV-om i hepatitisom. Sad će dobiti odštetu

Britanija će platiti više od 12.7 milijarda dolara odštete tisućama pacijenata, sedamdesetih i osamdesetih godina liječenih krvlju zaraženom HIV-om...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -