Srijeda, 29 svibnja, 2024

Šojgu: “Ukrajina je izgubila pola milijuna vojnika, srušili smo mit o superiornosti zapadnog naoružanja”

Must Read

Gubici Oružanih snaga Ukrajine od početka specijalne operacije iznose skoro 500.000 vojnika, izjavio je danas ruski ministar obrane Sergej Šojgu na sjednici Odbora Ministarstva obrane.

– Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, gubici Oružanih snaga Ukrajine iznose skoro pola milijuna vojnog osoblja – rekao je Šojgu, prenijela je agencija RIA Novosti.

“Srušili smo mit”

Prema njegovim riječima, kijevski režim nije uspio da ostvari svoje ciljeve u kontraofenzivi koju su pripremili instruktori NATO-a.

– Naše vojno osoblje je srušilo mit o superiornosti zapadnog naoružanja – rekao je Šojgu.

On je naveo da visok borbeni potencijal Oružanih snaga Rusije omogućava da se konstantno napada neprijatelj.

– Naš visoki borbeni potencijal nam omogućava da neprestano napadamo neprijatelja i ne dozvoljavamo mu da drži liniju obrane – rekao je Šojgu.

On je istakao da su ruske trupe uništile više od 22.000 ukrajinskih bespilotnih letjelica, 3.500 raketa HIMARS i 600 projektila od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ruski ministar obrane je rekao da će ruske grupe u zoni Sjevernog vojnog okruga pojačati intenzitet napada na logističke centre i baze za skladištenje zapadnog naoružanja, kao i da će rešiti sve zadatke specijalne operacije.

Povećanje proizvodnje

Prema njegovim riječima, ruski vojno-industrijski kompleks nastavit će da povećava proizvodnju naoružanja i vojne opreme srazmjerno prijetnjama koje predstavljaju SAD i njihovi saveznici.

Šojgu je naveo da udio suvremenih sustava PZO i proturaketne obrane u ruskoj vojsci iznosi 82 posto i da će biti povećan na 85 posto u naredne dvije godine.

Prema njegovim riječima, unapređenje trupa protuzračne i proturaketne obrane omogućit će kvalitetno “pokrivanje” najvažnijih objekata sistema zapovijedanja i upravljanja, strateških nuklearnih snaga i drugih snaga.

Šojgu je istakao da će većina od više od 60 milijardi dolara koje su SAD dodijelile Ukrajini ići za financiranje američkog vojno-industrijskog kompleksa.

On je naveo da je ulazak Švedske u NATO povećao vojno-političke tenzije na zapadnim i sjeverozapadnim strateškim pravcima.

- Advertisement -

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -