Published On: Sun, Oct 1st, 2017

NOMEN EST OMEN Zovem se Vinladen, Osama Vinladen, i nadaren sam nogometaš

Dječak – čije je puno ime Osama Vinladen Jimenez Lopez – kaže kako njegov otac, koji inače radi u praonici vozila, uvijek odbija kazati koji su mu bili motivi da sinu da ime po terorističkom čelniku.

Tinejdžer koji se zove Osama Vinladen je nadaren za nogomet i nada se kako će nastupiti za svoju domovinu Peru na međunarodnom turniru mladih igrača do 15 godina koji će se održati u Argentini.

Naime, ovaj mladić neobičnog, ili bolje reći nesretnog imena, uključen je u privremene ekipe svoje zemlje za navedeno natjecanje.

Nakon što je Osama Vinladen prijavljen na listi igrača Perua, u Južnoj Americi su se mnogi počeli čuditi otkud jedan ”takav” nogometaš kod njih.

Osama ima 14 godina, što znači da je rođen nakon 11. rujna 2001. godine, kad je izvršen teroristički napad na WTC nebodere u New Yorku, prilikom čega je poginulo oko tri tisuće ljudi.

Ovaj dječak trenutačno nastupa za Union Comercio iz grada Nueva Cajamarca u sjevernom Peruu.

Dječak – čije je puno ime Osama Vinladen Jimenez Lopez – kaže kako njegov otac, koji inače radi u praonici vozila, uvijek odbija kazati koji su mu bili motivi da sinu da ime po terorističkom čelniku ubijenom u skrovištu u Pakistanu u svibnju 2011. godine od strane američkih komandosa, prenosi Bljesak.info