Srijeda, 29 svibnja, 2024

DODIK SE JAVIO IZ RUSIJE: S Bošnjacima ne želimo dijeliti ni zrak, situacija će se dramatično promijeniti nakon 2. svibnja

Must Read

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za RTRS da “srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o genocidu u Srebrenici”.

Dodik je iz Sankt Peterburga rekao da je “guranjem” rezolucije o Srebrenici u Opću skupštinu UN-a, “guranje BiH ka mirnom razlazu”.

Poštivanje Daytona

– Gnusna je laž da će Rezolucija pospješiti pomirenje. To je izmišljotina koja pokazuje propagandnu namjeru i ništa drugo. Mi samo tražimo da se poštuje slovo Daytona i slovo Ustava – kaže Dodik.

Istaknuo je da RS ne želi prihvatiti njihovo stalno kršenje propisa.

– Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. svibnja. Htjeli mi to ili ne. U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid. Mi ne želimo s Bošnjacima dijelimo zrak, a kamoli druge vrijednosti. Da vi čitavom jednom narodu gurate etiketu genocidnog naroda, a svjesni ste da to nije postojalo, točnije da se to tako nije dogodilo – naveo je Dodik.

Sudionici iz 120 zemalja

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u Sankt Peterburg gdje će prisustvovati Međunarodnom sigurnosnom forumu.

Na forumu sudjeluju lideri i dužnosnici iz više od 120 zemalja kojima će se putem videolinka obratiti i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Predsjednik RS Dodik danas se sastao sa tajnikom Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Nikolajom Patruševom, nakon čega je poručio da Rusija neće podržati Rezoluciju./HMS/

- Advertisement -

22 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -