Published On: Uto, pro 11th, 2012

SARAJSKA IDILA: Ne damo Djeda Mraza

Najnovije priopćenje Kantonalnog odbora SDP BiH Sarajevo polazi od prozirne izmišljotine da Naša stranka sebe proglašava ljevičarskom. To je daleko od istine: sebe definiramo kao političku formaciju lijevog centra, i nemamo nikakvih ambicija da se guramo u onaj prostor na ljevici koji tako uspješno zauzimaju SDP BiH i njena sestrinska stranka, SNSD Milorada Dodika, stoji u priopćenju Naše stranke
“S druge strane, ovo priopćenje otkriva što je, u protekle dvije godine, bila glavna preokupacija SDP-ovog premijera i ministara u koalicijskoj vladi SDP / SDA u Kantonu Sarajevo: oni su se borili za agresivnije prisustvo Djeda Mraza u glavnom gradu. Posvećenost tom uzvišenom cilju spriječila ih je da makar pokušaju riješiti trivijalne probleme poput gradskog prometa, pasa lutalica ili noćnih redukcija vode. A sada se Naša stranka, ako je vjerovati Kantonalnom odboru SDP BiH Sarajevo, sprema poništiti taj jedini rezultat njihovog dvogodišnjeg vršenja vlasti.
Građani ipak mogu mirno spavati: sukladno svojim načelima, Naša stranka neće pristati – tamo gdje bude u poziciji da odlučuje – ni na agresivno uvođenje ni na agresivno ukidanje bilo kakvih simbola, vjerskih, tradicionalnih ili sekularnih.
Nažalost, i ovoga puta naći će se članova, simpatizera i glasača SDP koji će povjerovati da je dvogodišnje koaliranje Socijaldemokratske partije sa Strankom demokratske akcije bilo motivirano javnim dobrom, i da su se njihovi jučerašnji koalicijski partneri pukim činom raskida najednom pretvorili u nacionaliste i kriminalce.
Srećom, članovi, simpatizeri i glasači Naše stranke dobro znaju da Protokol o formiranju vijećničkih većina, izboru rukovodstava vijeća u svim općinama Kantona Sarajevo, te izboru vijećnika u Gradsko vijeće Grada Sarajeva koji je NS, nakon nerazumnih zahtjeva pregovaračkog tima SDP-a i SBB- a, potpisala sa Strankom demokratske akcije i SDU ne podrazumijeva ni koaliciju ni ideološku suradnju: naši vijećnici u općinama iu Gradu i dalje će se principijelno opredjeljivati prema kvaliteti inicijativa, odakle god dolazile “, navodi se u priopćenju.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare