Srijeda, 29 svibnja, 2024

ČISTKA MUTAVACA NA FTV: Smjenjen je Igor Soldo, velikobošnjački medijski janjičar…

Must Read

Predstavnički dom Parlamenta FBiH prihvatio je na današnjoj sjednici u Sarajevu prijedlog odluke o razrješenju Upravnog odbora Radio-televizije FBiH čime je smjenjen i Igor Soldo, karikatura iz reda hrvatskog naroda koja je godinama blagoslivljala , za par tisuća maraka  mjesečno, medijsku torturu i ideološko iživljavavanje feudalne TV nad manjim federalnim narodom kojem na žalost i Soldo pripada i čije je povjerenje izigrao. Nakon godina sarajstanskih hamama, šmrkanja tuđeg nacionalizma, šutnje o položaju i pravu hrvatskoj jezika u FBIH, sljedi mu otriježnjenje, a i traženje posla u nacionalnoj kvoti. Ako papčinu  vidite ovih dana kako šeta po vašem gradu ili možda hrvatuje o svom teškom usudu – ignore.  Nije vrijedan niti psovke.

Istovremeno je prihvaćen i prijedlog za imenovanje privremenog saziva Upravnog odbora na dva mjeseca u kadrovskom sastavu: Vanja Kenjić, Nino Ćorić, Goran Puljić i Zehrudin Isaković.
 
Po riječima predsjedavajućeg Doma Fehima Škaljića o ovome će se izjašnjavati i Dom naroda.
Ove odluke u Predstavničkom domu inicirali su poslanički klubovi Socijaldemokratske partije BiH, Saveza za bolju budućnost BiH, Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatske demokratske zajednice 1990.
Njihovo obrazloženje je da revizorski ured već treći put daje negativne ocjene o poslovanju RTV-a, zatim da izvještaje o godišnjem poslovanju ove medijske kuće ne prihvaća ni Parlament koji je njen osnivač.
Ranije je iz ovih poslaničkih klubova aktualne parlamentarne većine izjavljivano i da je trojici od četiri člana Upravnog odbora istekao mandat, kao i direktoru Džemalu Šabiću.
Glasanju o ovim odlukama nisu nazočili poslanici Stranke demokratske akcije. Iako su sudjelovali u raspravi, oni su neposredno uoči glasanja napustili sjednicu jer smatraju da su ove odluke nezakonite.
Ubrzo po glasanju današnja sjednica Predstavničkog doma je završena i naredna je najavljena za 19. prosinac.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -