Published On: Uto, pro 11th, 2012

ČISTKA MUTAVACA NA FTV: Smjenjen je Igor Soldo, velikobošnjački medijski janjičar…

Predstavnički dom Parlamenta FBiH prihvatio je na današnjoj sjednici u Sarajevu prijedlog odluke o razrješenju Upravnog odbora Radio-televizije FBiH čime je smjenjen i Igor Soldo, karikatura iz reda hrvatskog naroda koja je godinama blagoslivljala , za par tisuća maraka  mjesečno, medijsku torturu i ideološko iživljavavanje feudalne TV nad manjim federalnim narodom kojem na žalost i Soldo pripada i čije je povjerenje izigrao. Nakon godina sarajstanskih hamama, šmrkanja tuđeg nacionalizma, šutnje o položaju i pravu hrvatskoj jezika u FBIH, sljedi mu otriježnjenje, a i traženje posla u nacionalnoj kvoti. Ako papčinu  vidite ovih dana kako šeta po vašem gradu ili možda hrvatuje o svom teškom usudu – ignore.  Nije vrijedan niti psovke.

Istovremeno je prihvaćen i prijedlog za imenovanje privremenog saziva Upravnog odbora na dva mjeseca u kadrovskom sastavu: Vanja Kenjić, Nino Ćorić, Goran Puljić i Zehrudin Isaković.
 
Po riječima predsjedavajućeg Doma Fehima Škaljića o ovome će se izjašnjavati i Dom naroda.
Ove odluke u Predstavničkom domu inicirali su poslanički klubovi Socijaldemokratske partije BiH, Saveza za bolju budućnost BiH, Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatske demokratske zajednice 1990.
Njihovo obrazloženje je da revizorski ured već treći put daje negativne ocjene o poslovanju RTV-a, zatim da izvještaje o godišnjem poslovanju ove medijske kuće ne prihvaća ni Parlament koji je njen osnivač.
Ranije je iz ovih poslaničkih klubova aktualne parlamentarne većine izjavljivano i da je trojici od četiri člana Upravnog odbora istekao mandat, kao i direktoru Džemalu Šabiću.
Glasanju o ovim odlukama nisu nazočili poslanici Stranke demokratske akcije. Iako su sudjelovali u raspravi, oni su neposredno uoči glasanja napustili sjednicu jer smatraju da su ove odluke nezakonite.
Ubrzo po glasanju današnja sjednica Predstavničkog doma je završena i naredna je najavljena za 19. prosinac.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare