Petak, 19 travnja, 2024

PREGLASANA DEMOKRATSKA VEĆINA U BIH: Izetbegović bio za rezoluciju, Čović i Ivanić suzdržani

Must Read

SARAJEVO –  Iako se Armija BIH strašno trudila da smanji broj Nebošnjaka u BIH, i u tome je bila jako uspješna, te je to učinila demokratski, i bez zločina, danas je u BIH preglasana demokratska volja većine građana BIH. Izetbegović koji predstavlja 51% građana preglasan je od strane predstavnika entiteta koji je počinio genocid te UZP predstavnika. Tako je zlo nadglasalo dobro. Tama je preglasala svjetlo a većina građana BIH poniženi su.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine imali su različite stavove u vezi s današnjim glasanjem o Nacrtu rezolucije o Jeruzalemu u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN), a BiH je nakon današnjeg glasanja bila među 35 zemalja koje su bile suzdržane.

Kako su za Anadoliju potvrdili izvori iz Predsjedništva BiH, Ministarstvo vanjskih poslova BiH je Predsjedništvu predložilo glasanje za Nacrt rezolucije o Jeruzalemu. Prijedlog Ministarstva prihvatio je bošnjački član Predsjedništva Bakir Izetbegović, dok su članovi Predsjedništva iz reda srpskog i hrvatskog naroda Mladen Ivanić i Dragan Čović, prema istom izvoru, odlučili ignorirati preporuku Ministarstva te bili suzdržani.

Kako je rečeno, Izetbegović se složio s prijedlogom Ministarstva  dok su druga dva člana Predsjedništva bila suzdržana.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH je ranije danas, a nakon instrukcije Predsjedništva, u pisanom priopćenju pred glasanje u Generalnoj skupštini UN-a objavilo instrukciju kolektivnog šefa države prema kojoj će stalni predstavnik BiH pri UN-u biti suzdržan.

“Stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama  će prilikom glasanja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija biti suzdržan, u skladu s instrukcijom Predsjedništva Bosne i Hercegovine”, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Protiv nacrta rezolucije o Jeruzalemu su glasali Sjedinjene Američke Države (SAD), Izrael, Gvatemala, Honduras, Maršalovi Otoci, Mikronezija, Nauru, Togo i Palau, dok je 35 zemalja, među kojima i BiH, bilo suzdržano.

Ovim su zemlje članice, unatoč prijetnjama SAD-a, snažno osudile Trumpovu odluku o Jerusalimu.

U pomenutoj rezoluciji se navodi da je “nevažeća svaka odluka i akcija koja će izmijeniti status, karakter ili demografski sastav Jeruzalema”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -