“NE IGRAJTE SE SE S HRVATSKIM PRAVIMA!”: Bošnjaci čine sve da BIH nestane sa lica zemlje

SARAJEVO – Poslanikca SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić govoreći o izmjenama Izbornog zakona BiH bila je dosta oštra i nedvosmislena. Napomenula je da će BiH biti zemlja po mjeri svih onog momenta kada sva tri naroda budu mogla  govoriti istim glasom.

Njena izjava koja se danas prolomila parlamentom “Ne preglasavajte Hrvate, ubit ćete BIH” nešto je što bi Hrvati morali čuti iz Hrvatske. No ne čuju. Tamo vlasti i političara kao da nema. Ta vlast, ta nakupina državnih lovaca na apanaže, svela se na “mi podupiremo, mi brinemo, mi sadaku šaljemo za folklorne skupine”. Nikada Hrvatska nije imala besmislenije i jadnije državnike na vlasti. Od odlaska Zorana Milanovića iz politike i MOST-a u oporbu i Stiera iz MVP-a može se kazati da Hrvatskom vlada skupina pogubljene djece. Sramotno je da srpska parlamentarka govori ono što bi morao govoriti službeni Zagreb. A Zagreb? Što je to politički Zagreb? I šta je to? Jel se to jede? Jel se to šuta ? Jel to nešto čemu se smije međunarodna zajednica? Kao najnesuvislijem političkom konstruktu Europe?

Isto vrijedi za većinu hrvatskih političara u BIH. Način na koji Majkićka ili Dodik govore o pravima Hrvata rijedak je narativ koji će u usta uzeti hrvatski lideri u BIH. To fino. To europeizirano, to dok im gaze narod uzduž i poprijeko, pazi na rječnik. To se učtiviziralo.

“Duboko poštujemo Republiku Srpsku i što imamo pravo da biramo svoje političke predstavnike. To je razlog zbog kojeg ne bi nikada nekom drugom osporili da bira svoje političke predstavnike”, rekala je Majkićeva.

Ona ističe da neravnopravnost koja se događa da Hrvatima u nekoliko navrata Bošnjak bira političkog predstavnika ne može dobro da se završi po BiH.

“Ako je Bošnjak ravnopravniji u odnosu na druga dva, onda to rađa nespokoj i sve veće probleme u zemlji koja teško može da se iščupa iz stanja u kojem se nalazi”, navela je Majkićeva.

Bošnjaci kaže Majkićeva, čine sve   da BIH nestane sa lica zemlje.

“U ovakvom stanju u kakvom je sada, zemlji predstoje teška iskušenja. Pitanje njenog opstanka će se sve češće i više dovoditi u pitanje u različitim krugovima”, rekla je Majkićeva.

Osvrćući se na nedavnu izjavu poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milice Marković o mogućnosti objedinjavanja lokalnih i opštih izbora u BiH, Majkićeva kaže da se o toj mogućnosti diskutira u različitim krugovima.

“Šta će biti kada provedemo izbore, a nakon toga ne budemo mogli da implementiramo njihove rezultate? To je pitanje nad kojim svi treba da se zamislimo, jer ako spojimo lokalne i opće izbore 2020. godine to znači da zemlja neće biti u stalnom vaganju između jednih i drugih izbora”, rekla je Majkićeva.