Policija uhitila 'Komandira Šamila'!

‘Komandir Šamil’ koji je objavio video u kojem poziva na nove terorističke akcije pritom navodeći i ciljeve, jutros je uhićen, doznaje tportal

Iz PU splitsko-dalmatinske doznajemo kako je policija utvrdila identitet muškarca koji se skriva pod pseudonimom ‘Komandir Šamil’. Prebivalište mu je na području trogira te je u tijeku kriminalističko istraživanje.
‘Komandir Šamil’ sumnjiči se za kazneno djelo poticanja za terorizam za što je predviđena kazna zatvora od jedne do deset godina zatvora.

Policija ne otkriva njegov identitet no njegov nadimak otkriva fascinaciju ubiujenim čečenskim vođom Šamilom Basajevim. Vođa islamističkih gerilaca namjeravao je od te bivše sovjetske države stvariti islamističku zemlju. Ubijen je 2006. u Ingušetiji. Na Facebooku ‘Komandant Šamil’ kao sliku profila ima upravo fotografiju Šamila Basajeva. Na facebooku postoji još jedan profil ‘Komandira Šamila’ s istom profilnom fotografijom no osoba koja stoji iza njega ne bavi se terorizmom već gay tematikom.
‘Drugovi i drugarice revolucionari. Odlučio sam se obratiti članovima revolucionara i onima koji prate rad grupe povodom akcija pokreta otpora noćas i prije dva dana u rajonu Zagreb. Nužno je da se pri napadima na neprijateljske ciljeve izbjegnu žrtve. Svake civilne žrtve bile bi kontraproduktivne.

Istraga pokazala da se ne radi o terorističkom činu

Koristile bi vladajućoj klasi, trabantima Zapada, Bruxellesa i NATO pakta u smislu obezvrjeđenja borbe pokreta otpora i prikazivanje članova pokreta otpora kao bezvrijednih krvoločnika, bezumnika i ubojica. Nužno je da se vrše napadi na kasarne, policijske stanice – stoji u ‘pozivu’ na YouTubeu, te nastavlja:Nužno je izvršiti napade na javne ustanove na kojima su izvješene zastave Europske unije. To su legitimni ciljevi pokreta otpora. Treba nastaviti napade na željezničke pruge, na parazite – bankare, zlatare i pripadnike šiptarske mafije.