Petak, 14 lipnja, 2024

Zašto je potrebno osnovati novo međunarodno pravosudno tijelo za kontrolu Daytonskog sporazuma?

Must Read

Prvo su kazali OHR je nadležan samo za aneks 10. Pa je potpisan Dayton.

Potom su donesene bonske ovlasti suprotne Daytonu. Njima su proširili ovlasti OHR-a na sve anekse a ne samo na aneks 10. Tako je BIH postal posljednja država na svijetu koja ima vrhovnog monarha.

Sve se to dogodilo uz pljačku , nasilje i progon. Posljednji građanin BIH koji je protjeran iz te zemlje bio je hrvatski član Predsjedništva Ante Jelavić. I danas živi u izgnanstvu a Haaški sud nikada nije podigao optužnicu protiv OHR-a za nesavsjestan rad, postratni progon stanovništva, posebice Hrvata, za pljačke privatne imovine i izmjene međunarodngo sporazuma za koji su plaćeni da ga be ne mijenjaju.

No i danas, kada optužuju domaće lidere, koji im se imaju drskosti suprotstaviti OHRisilovci te US ambasador, duboko umočen u skrivanje ratnog zločina ISIL-ovaca iz Bugojna koriste sljedeće optužbe: “Taj i taj ne poštuje Dayton!”. Potom se nameće pitanje: Koji Dayton? Onaj koji je potpisan ili onaj koji je naknadno nametnut?

Odgovor je ovo drugo: Vi ne poštujete izmjenjeni Dayton, i mi koristimo optužnicu da to vi činite kako bismo vas sankcionirali. Ukratko kadija te tuži kadija te sudi.

A i budali je jasno da kada Dodik kaže da je on za Dayton i da ga Srpska ne krši , da je tad u pravu.

Svatko zna da je Jelavić protjeran jer nije htio sudjelovati u izmjenjenom Daytonu koji je hrvatsko bošnjačku federaciju imao pretvoriti u bošnjačko bosansku. Pri čemu su čak i Hercegovinu Bosnom prozvali.

Stoga je iznimno važno da zajedničkim proBH snagama, pred međunarodnim tijelima u kojima naravno neće biti Austrije i Njemačke, dvaju nazi zemalja koje imaju živ interes nastavka kolonizacije , rejasenovacizacije ovih prostora, da se osnuje međunarodna supervizija koja bi na optužbe koje se koriste ad hoc reagirala i donijela mišljenje tko krši a tko ne krši Dayton.

Budite uvjereni da će u slučaju osnivanja takve kuće, pasti mnoge maske.

Prvo, nema suca međunarodnog prava koji će moći pronaći članak u Daytonu, koji je omogućio da OHR iz moderatora Aneksa 10 izraste u zakonodavnog, pravosudnog i izvršnog Boga, nad Bosnom i Hercegovinom i njenom sudbinom.

Stranci su uvjereni da su Hrvati riješeni i da je dobro što su im skresana krila, budući da bi trenutni fight sa Srbima išao daleko teže da Hrvati imaju sva prava koja im je OHR oteo i dao ih džihadu.

No to uvjerenje uskoro bi moglo splasnuti. Naprosto, dodijalo je i Hrvatima.

Sve je u BIH , naročito u Hercegovini, jako slično situaciji kao pred Hercegovski ustanak 1878.

Samo ovaj put, kada otjeramo kolonizatore, sigurno nećemo dozvoliti da se iz naših udžbenika izbace ti slavni dani, kao što su nam Austrija i Zagreb izbacili slavnu 1878.

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Dodik za Jerusalem Post: Nikada nije bilo mirnog suživota između Palestinaca i Židova, na isti način suživot nije moguć u BiH

Nemamo namjeru živjeti s onima koji rade na diskreditiranju srpskog imena, rekao je predsjednik Republike Srpske u intervjuu za...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -