Published On: Pon, sij 14th, 2013

Šokantna karta Europe u ruskoj izvedbi

Na temelju međunarodnih ekspertiza, ruski stručnjaci sastavili su projekciju Europe u 2035. godini, piše ruski Ekspres, najavljujući, između ostalog, podjelu BiH i novu islamsku državu na jugu Francuske. Prema tom scenariju, osim novih granica na Balkanu, ozbiljne promjene potrest će i Italiju, Španjolsku, Francusku i Veliku Britaniju, prenosi Radiotelevizija Srbije (RTS)

Europu u idućih dvadesetak godina čekaju ogromne promjene, smatraju ruski stručnjaci, koji su na osnovu analiza dokumenata američke CIA-e, ruske vojnoobavještajne službe GRU i stručnih skupina na čelu sa Zbigniewom Brzezinskim i pokojnim Samuelom Huntingtonom sastavili mapu ‘Nove Europe’, piše RTS.
Niz velikih teritorijalnih promjena započet će u Ujedinjenom Kraljevstvu: Škotska će proglasiti nezavisnost, što će potaknuti ujedinjenje Irske, piše ruski Ekspres.
Katalonci i Baski će proglasiti nezavisnost od Španjolske, što će imati posljedice i po susjednu Francusku, gdje će po navodima ruskih stručnjaka početi ‘raspad multikulturalizma’. Na jugu Francuske nastat će islamska država, a pokrajina Lorraine priključit će se Njemačkoj.
Raspast će se i Belgija – Flamanci će se priključiti Nizozemskoj – dok će se Italija raspasti na bogati sjever i siromašni jug, a Sardinija i Sicilija će proglasiti nezavisnost.
Srbija i Hrvatska podijelit će BiH, a nastat će Velika Albanija, sastavljena od sadašnje Albanije, Kosova i dijela Makedonije.
Tužna sudbina, smatraju ruski analitičari, očekuje Poljsku, koja će se nakon niza novih sporazuma između Rusije i Njemačke morati odreći dijelova teritorija.
Bjelorusija će nestati i postat će dio Rusije, kao i dijelovi baltičkih država i Ukrajine. Velike promjene očekuju se i na Kavkazu, jer se smatra da Rusija neće moći zadržati Čečeniju i Dagestan.
Mapu ‘Nove Europe’ možete vidjeti ovdje.