Published On: Pet, stu 12th, 2021

O POVLAČENJU NADLEŽNOSTI Šarović: Dodikov put od ‘titana’ do patuljka, jednostrane odluke neće nigdje odvesti

Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), danas je kazao da se desilo ono što su i očekivali – sjednica koja je trebala biti posvećena povlačenju nadležnosti je prolongirana, čime je jasno priznata kapitulacija Milorada Dodika nakon sastanka s Gabrielom Escobarom.

“Već tada je bilo jasno da se, dok se u javnosti prikazivao kao ‘titan’, na sastanku s Escobarom pretvorio u poslušnog patuljka”, poručio je.

Šarović je upitao zašto javnost nikada nije saznala šta se stvarno dešavalo na tom sastanku i zašto Dodik nije demantovao Escobarove tvrdnje da je dogovoreno povlačenje najava o vraćanju nadležnosti.

“Sjednica koja je trebala biti održana 18. studenog prolongirana je za kraj godine i jasno imamo na sceni kupovinu vremena. Dok se u javnosti smišljeno svaki dan drže tenzije i priča o vraćanju nadležnosti, na terenu nemate nikakvih konkretnih akcija. Od 40 zakona koje su najavili nema ništa, sada se skriva iza nekih ‘akcionih planova’ i rokova od 6 mjeseci, a otkazivanje zakazane sjednice je samo još jedna potvrda njihovog političkog cirkusa. Sve što Dodik trenutno jasno pokazuje je da oni neće uraditi ništa konkretno na vraćanju nadležnosti”, sugerisao je Šarović.

On ističe da je cijeli svoj mandat SNSD zasnovao na stvaranju kriza, a nikada rješenja.

“Sjeća li se više iko Dodikovih velikih najava da će ukinuti Sud BiH i Tužilaštvo BiH?! Jednako se zaklinjao i busao u prsa kao što to i sada čini. Onda je napravio neku izlaznu strategiju u vidu Strukturiranog dijaloga o reformi pravosuđa za koji su svi znali da od toga neće biti ništa. Za očekivati je da će i u ovom slučaju, uz prethodno ‘kuhanje javnosti’ kroz odabrane medije i nakon što dobije dovoljno vremena do izbora, napraviti neku sličnu izlaznu strategiju. Svaka kriza, pa i ova posljednja u vezi s Inzkovim zakonom za SNSD-e je plus, a da nikada nisu ni pokušali naći neko realno rješenje”, pojasnio je Šarović.

Predsjednik SDS-a kaže da se u potpunosti slaže da Republici Srpskoj treba vratiti oduzete nadležnosti, navodeći da to sigurno želi više od Dodika.

“Kada detaljnije pogledate jučerašnju izjavu ruskog ambasadora Kalabuhova, vidjet ćete da je i on rekao da podržava odluke o vraćanju nadležnost, ali da se do njih mora doći isključivo dijalogom! Svakom je jasno da u Federaciji BiH nemamo sagovornika za takvo nešto i da nas jednostrane odluke neće nigdje odvesti. Naprotiv, politički cirkus u režiji Milorada Dodika odavno nije zabavan, košta nas mnogo, i previše, i što je nagore – postaje poguban za Republiku Srpsku”, zaključio je Šarović, prenosi Sektor za politiku i medije SDS-a.

Saznjamo da sjednica od 18.11. o kojoj govori Šarović uopće nije bila spominjanja niti najavljivana.
guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Dama
Dama
9 mjeseci prije

Još jedna budaletina

Predo
Predo
Šta ti kažeš na ovo?  Dama
9 mjeseci prije

Još kakva.

Izmetbegović
Izmetbegović
9 mjeseci prije

Šarović, sds, veliki zločinac, aboliran od amera da izdaje i špijunira srbe. Smeće odvratno..

Predo
Predo
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
9 mjeseci prije

Ljudi, samo otiđite na BN internet portal. Ono što tamo vidite, to nigdje neće vidjeti. Užas I grozotu i laži. Sve opozicija, sve Srbi izdajice, potencijalne potirice. Zato ih mošnje zajedno sa amurima I finansiraju.

Srka
Srka
Šta ti kažeš na ovo?  Predo
9 mjeseci prije

Ahahahaha belosvetska zavera bre!
😂

Buki
Buki
Šta ti kažeš na ovo?  Predo
9 mjeseci prije

Zasto uopste gledati taj BN izdajnicki portal to je djubre od televizije izdajnicko i podanicko. Povraca mi se od njihovog servisa.

Predo
Predo
9 mjeseci prije

A šta bi ti? Da tražiš od mošnji dozvolu da vratiš nazad ono što su ti oni sa međunarodnom zajednicom oteli? Ne lupaj idiote I izdajico!

Hau jes no
Hau jes no
9 mjeseci prije

Šarović je smijenjen i godinu dana robijao zbog odluke medju.zajednice, a Mile švercer došao na vlast na tenku, i kao sad ovaj prvi izdajnik i strani agent, a Mile patriota, ludilu nigdje kraja.

Krešo
Krešo
9 mjeseci prije

Poskok, daj nam lijepih koka u bikiniju. Nemoj ovakve idiote. Spavati ne mogu od njegove face.