Published On: Pet, stu 12th, 2021

NESTVARNO: Jedna od doktorica koja je operirala djevojčicu iz Kaknja nema licencu lječničke komore KS

Jedna od dvije doktorice koje su operirale djevojčicu iz Kaknja koja je pala u komu nakon što su stvari krenule po zlu iz nepoznatih razloga, nema licencu za rad Lječničke komore Kantona Sarajevo.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić je od Lječničke komore KS zatražio informaciju o licencama za rad doktorica Privatne oftalmološke ordinacije “Dr. Halimić”, a uvidom u spisak licenciranih doktora utvrđeno je da jedna od njih dvije nije na spisku.

“Obavještavamo vas da doktorica Nina Jovanović nije član Ljekarske komore KS i nema licencu naše komore, dok doktorica Jasmina Halimić posjeduje važeću licencu i član je Ljekarske komore”, rečeno je iz ove ustanove.

Informacija Ljekarske komore KS
Informacija Ljekarske komore KS

Osim što ova doktorica nema licencu za rad, sumnjivi su i aparati Privatne ordinacije za anesteziju i terapiju bola – dr. Suad Rožajac, a koji su korišteni tokom operacije. Problem je u tome što oni nisu zakonski verificirani, a što prema Zakonu o mjeriteljstvu BiH znači da nemaju potrebnu dozvolu.

Podsjetimo, djevojčica iz Kaknja je pala u komu nakon skoro pa rutinske operacije u privatnoj klinici. Roditeljima je anesteziolog Suad Rožajac nakon operacije rekao da ne zna šta se dogodilo te da je sve bilo uredu do samog kraja operacije.

Zbog toga su jutros službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo ušli u prostorije privatne poliklinike “Bejtović”, a u kojoj se nalaze unajmljene prostorije privatne ordinacije “Halimić”.

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Predo
Predo
14 dana prije

A ko im je dao dozvolu da rade!? Ako su je imali? Ili to može kako bilo, nek se samo pare štancaju I po pravilu piramide raspoređuju? A kad se koma desi, svi su krivi samo mi nismo…

Izmetbegović
Izmetbegović
14 dana prije

Zna li se koliko ih je sebija ubila?

Predo
Predo
Odgovori   Izmetbegović
14 dana prije

🤣🤣🤣 Bravo lave.

Predo
Predo
14 dana prije

A doktorice je Nina Jovanović. Srpkinja! Ma kriva je 100%. Ko drugi može biti kriv u tom bogu iza nogu Kaknju?

Srbče
Srbče
14 dana prije

Ako bi pregledali i diplome možda ćete se iznenaditi da su i one krivotvorene.Šta očekivati od prosječnog srednjobočnjačkog primitivca.

Krešo
Krešo
14 dana prije

Jadni ovu muslići, oni skidaju kožuru sa čundare. S ovakvim hećimima ili će im otpadati čundare ili će umirati od trovanja. Bježte djeco u germaniju, pa se tamo pravilno sunetite.

Krešo
Krešo
Odgovori   Krešo
14 dana prije

Pošto I tamo ima naših hećima, nemojte njima. Idite onim iz Smirne i Adane. Oni su malo skuplji, ali procenat trovanja je kod njih niži. Negdje oko 75%.

Krešo
Krešo
Odgovori   Krešo
14 dana prije

Kod onih koji prežive čuna ostane kriva i ne može mu se više dizati.

Krešo
Krešo
Odgovori   Krešo
14 dana prije

Bmti došlo vrijeme ne možeš više ni muslić biti.