Published On: Tue, Sep 19th, 2017

NEMA ZEZE S ACOM: Smijenjen u Istočnom Sarajevu zbog Facebook statusa o Vučiću

Odbornici u Istočnom Novom Sarajevu bavili su predsjednikom skupštine. Dejan Šantić smijenjen je jednoglasno zbog statusa na Facebooku.

Ostavku ću podnijeti ukoliko to zatraže organi moje stranke. Ja ne vidim razlog da podnesem ostavku. Cijela halabuka se digla oko izjave vezane za posjetu Aleksandra Vučića. Prvo ja ni u jednom trenutku u svojoj izjavi nisam osporovao novac koji će ovdje doći. Taj novac je novac građana Srbije i potpuno je prirodno da novac dođe u našu općinu ili u cijelu RS, pa jedan smo narod. Ja nikada neću reći da je to novac Aleksandra Vučića jer to nije novac Aleksandra Vučića”, kazao je Šantić iz SRS “Dr Vojislav Šešelj”, piše ATV.

Obrazlažući inicijativu na početku sjednice, šef Kluba odbornika SNSD-a Nataša Kolašinac navela je da je Šantić, posredstvom društvenih mreža, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nazvao najpogrdnijim imenima, napravio fotomontažu na kojoj je Vučić sa albanskom kapicom na glavi, te pokušao omalovažiti pomoć, koju je Srbija dodijelila ovoj općini izjavom “da je zelenim dao duplo veći iznos”.

Kolašinac je navela da Šantić više ne uživa njihovo povjerenje jer bi njegov dalji ostanak na funkciji koju obavlja, nanio još veću štetu ugledu i razvoju općine.

Šantić, koji je član Srpske radikalne stranke odbio je da se današnji dnevni red sjednice dopuni prijedlogom Kluba odbornika SNSD-a koji su podržali njihovi koalicijski partneri DNS, Stranka za naš grad, Socijalistička partija i Demokratski pokret za njegovo razrješenje, rekavši da za to po poslovniku, nisu ispunjeni uvjeti.

Navodeći da je izjavu dao u svoje i u ime Srpske radikalne stranke, a ne u ime općine, Šantić je prekinuo sjednicu “zbog nemogućnosti održavanja reda na sjednici”.