Published On: Sri, stu 21st, 2012

Mr. Bean odlazi u mirovinu

Izgleda da će ljubitelji Mister Beana svoju ljubav prema ludorijama i smotanim ispadima morati potražiti na drugom mjestu, jer je Rowan Atkinson najavio da je vrijeme da svog komičnog lika pošalje u mirovinu.

Ironično je da je igranje uloge koja donosi osmijeh na lica mnogih za Atkinsona postalo ‘pomalo tužno’.

“Stvari koje su bile komercijalno najuspješnije za mene – fizički gegovi i djetinjarije – to više ne mogu da radim”, kazao je glumac za Daily Telegraph’s Review.

“Osim činjenice da vaše fizičke sposobnosti sa godinama opadaju, mislim da je tužno kad se netko u pedesetim ponaša kao dijete. Morate biti vrlo obazrivi s tim”.

Lik Mr. Beana je nastao dok je Rowan Atkinson studirao na Sveučilištu Oxford. Skeč s likom je izveden 1980. u Edinburghu. Debitirao je u TV seriji koja se prikazivala od 1990. do 1995. (ukupno je bilo 14 epizoda). Bio je zvijezda animiranog serijala od 2002. do 2004. i dva dugometražna filma, ‘Bean’ (1997.) i ‘Mr. Bean’s Holiday’ (2007.).

Britanski komičar je Beana prvobitno opisao kao ‘dijete u tijelu muškarca’, bezbrižno tupavo spadalo koje nekako uspijeva da prevaziđe svakodnevne izazove i prepreke mješavinom naivnosti i opće blentavosti. Lik, koji rijetko govori, često su poredili sa ulogama Charlija Chaplina i ostalih nijemih glumaca poznatih po fizičkoj komediji i teatralnosti.

Atkinson je priznao da ga je igranje dobronamjernog, ali nespretnog klovna spriječilo da dobije ozbiljnije uloge u karijeri. On se nada da će ga drugi konačno vidjeti u drugačijem svjetlu jer se sprema za svoj prvi ‘ozbiljan komad’ – ‘Quartermaine’s Terms’ Simona Graya na londonskom West Endu.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare