Srijeda, 29 svibnja, 2024

Mr. Bean odlazi u mirovinu

Must Read

Izgleda da će ljubitelji Mister Beana svoju ljubav prema ludorijama i smotanim ispadima morati potražiti na drugom mjestu, jer je Rowan Atkinson najavio da je vrijeme da svog komičnog lika pošalje u mirovinu.

Ironično je da je igranje uloge koja donosi osmijeh na lica mnogih za Atkinsona postalo ‘pomalo tužno’.

“Stvari koje su bile komercijalno najuspješnije za mene – fizički gegovi i djetinjarije – to više ne mogu da radim”, kazao je glumac za Daily Telegraph’s Review.

“Osim činjenice da vaše fizičke sposobnosti sa godinama opadaju, mislim da je tužno kad se netko u pedesetim ponaša kao dijete. Morate biti vrlo obazrivi s tim”.

Lik Mr. Beana je nastao dok je Rowan Atkinson studirao na Sveučilištu Oxford. Skeč s likom je izveden 1980. u Edinburghu. Debitirao je u TV seriji koja se prikazivala od 1990. do 1995. (ukupno je bilo 14 epizoda). Bio je zvijezda animiranog serijala od 2002. do 2004. i dva dugometražna filma, ‘Bean’ (1997.) i ‘Mr. Bean’s Holiday’ (2007.).

Britanski komičar je Beana prvobitno opisao kao ‘dijete u tijelu muškarca’, bezbrižno tupavo spadalo koje nekako uspijeva da prevaziđe svakodnevne izazove i prepreke mješavinom naivnosti i opće blentavosti. Lik, koji rijetko govori, često su poredili sa ulogama Charlija Chaplina i ostalih nijemih glumaca poznatih po fizičkoj komediji i teatralnosti.

Atkinson je priznao da ga je igranje dobronamjernog, ali nespretnog klovna spriječilo da dobije ozbiljnije uloge u karijeri. On se nada da će ga drugi konačno vidjeti u drugačijem svjetlu jer se sprema za svoj prvi ‘ozbiljan komad’ – ‘Quartermaine’s Terms’ Simona Graya na londonskom West Endu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -