Published On: Čet, ožu. 9th, 2017

Mektić: Jukić mi je slala poruke kako ona voli Srbe

Dragan Mektić, ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH, kazao je danas da mu je Jukić i nakon emisije slala poruke „kako ona voli Srbe, kako ona ima puno prijatelja Srba i kako ona spašava Srbe“.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je danas na pres-konferenciji u Sarajevu ponovno kazao da je njegova fakultetska diploma vjerodostojna, predočivši novinarima dokument koji to potvrđuje.

Mektić se osvrnuo na nedavnu emisiju na Federalnoj televiziji u kojoj je gostovao zajedno s potpredsjednicom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Ružicom Jukić u kojoj je ona tvrdila da je diploma nevjerodostojna.

Kazao je da mu je Jukić i nakon emisije slala poruke „kako ona voli Srbe, kako ona ima puno prijatelja Srba i kako ona spašava Srbe“.

Naveo je da mu je Jukić napisala da je sve što je iznijela o njemu u emisiji pronašla na internetu, te da misli da bi bilo dobro da on zahtijeva istragu „kako bi skinuo hipoteku sa sebe“.

Iznoseći informacije o njenim primanjima koje je našao u novinama, Mektić je preporučio Ružici Jukić da javno zatraži istragu “kako bi ona skinula ovu hipoteku“, dodajući da on svoju neće skidati.

Govorio i o ‘harangi’ koja dolazi od aktualne vlasti u Banjoj Luci prema nekim njegovim aktivnostima.

– Koliko sam vidio, oni to sve rade na način da financiraju neke institucije, organe ili pojedince izvan RS-a. Prije svega to ostvaruju preko Fonda za stratešku kulturu u Beogradu, koji se finanscira iz Banje Luke i dijelom ispunjava želje proruske. Žestoko su se bili okomili na Crnu Goru, njihov NATO-put, pa su se sada žestoko okomili na premijera Vučića, prije svega kroz tekstove Dževada Galijaševića i Predraga Ćeranića – utvrdio je Mektić.

Istaknuo je da se pomoću Fonda za stratešku kulturu „vrši destabilizacija ovdje u BiH i Bosne i Hercegovine“.

– Tu se napadaju pojedinci, institucije koje žele na naprave nekakav red, disciplinu…- smatra Mektić.

Osvrnuo se i na lobističke kuće, iznoseći podatak da su 17. siječnja  ove godine, predstavnici RS-a potpisali novi ugovor s jednom lobističkom kućom u SAD-u, u kojem je definirano da mjesečno isplaćuju lobističkoj kući 90 hiljada dolara, plus svi troškovi telefona, reprezentacije i putni troškovi koje ima ta lobistička kuća.

– U početku je te ugovore potpisivao Milorad Dodik, poslije toga Željka Cvijanović, pa kad su vidjeli da je to vrlo mutna rabota, sad su ‘uvalili’ Zlatana Klokića, ministra za neki regionalni razvoj – tvrdi Mektić, te dodaje da je taj ugovor štetan i nije u interesu RS-a.

Po njegovim riječima, Dodik misli „da će moći s tim parama i lobističkim kućama da se skine s ‘crne liste'”.

– Ali neće moći, Milorade. Amerikanci su, za razliku od tvoje politike ‘kabadahijske’ i na način kako to baje rade, mnogo ozbiljniji. Ne ide to tako kod njih. Ne možete vi Amerikance kupiti za 90 hiljada dolara mjesečno – kazao je.

Utvrdio je da dok se sve to isplati sa stotinama tisuća maraka  i dolara, i više novaca  na sve to potroši vani, zato u RS-u još prosvjeta i policija nije primila plaću, poljoprivrednici štrajkaju za subvencije, borci ne primaju dodatak.

Pošalji ovaj članak prijateljima: