Published On: Thu, Mar 9th, 2017

NIKŠIĆ: Ljevica se uozbiljuje, rekao sam svima, ne smješkajte se više pred kamerama

”Zadovoljan sam načinom na koji se odvija proces ujedinjenja. Prije smo se često smijali. Ne ide smijeh i priča o teškom stanju u zemlji.Ispadamo neozbiljni. Pokazali smo ovih dana ozbiljnost pred kamerama. Damir ozbiljan, ja ozbiljan, malo se  brada pustila i tako.Ljudi ti više vjeruju kad si namršten  i zabrinut nego kad se smiješ. Nismo mi Japan da se samo smijemo”

On je kazao da je SDP mjesecima radio na popravljanju grimasa u stranci i da su za to uzeli ozbiljnog savjetnika. Rečeno je  kako je zajedničko predstavljanje novih i ozbiljnih  članova SDP-a i DF-a u Lukavcu prvi korak ka konačnom ujedinjenu ozbiljne ljevice. Hoće li se nova ljevica zvati Ozbiljna ljevica ostaje da vidimo…

 

”Sigurno ćemo kao ljevica nastupiti zajedno na izborima. Moj cilj i cilj SDP-a je da ljevica nastupi kao jedan politički subjekt, a o tome tko će biti kandidati, pa i za člana Predsjedništva, još je rano govoriti. Trenutni cilj jeste da ne dozvolimo da zbog bilo čije sujete, pozicije, fotelje ovaj proces ujedinjenja zaustavimo”, ističe Nikšić.

Komentirajući informacije koje se plasiraju i medijima o “raspadu” SDP-a i DF-a, zbog navodnog masovnog odlaska kadrova, Nikšić ističe kako takve informacije dolaze od “nacionalnog establišmenta i nacionalnih stranaka, koje od kada je BiH stekla nezavisnost, vode državu stranputicom”.

”Moram iskazati zadovoljstvo jer i SDP i druge stranke ljevice imaju priliv novih članova i posebno sam zadovoljan činjenicom što je jasno da nas okuplja ista ideja i vrijednost, jer od nas članovi ne mogu dobiti funkcije, s obzirom da smo u opoziciji”, kaže Nikšić.