Četvrtak, 18 srpnja, 2024

INZKO: Lijepo mi je ovdje, plaća je dobra, ja bi da ostanem…

Must Read

inzkoSARAJEVO – Nedavni razvoj događaja u Bosni i Hercegovini je pozitivan i daje nadu da će nakon šest veoma teških godina zemlja postići napredak, rekao je visoki predstavnik Valentin Inzko višim dužnosnicima SAD-a danas u Washingtonu.

 

Kako je priopćeno iz OHR-a, Inzko je naglasio da posao “još nije završen”, te da zahtijeva neprestani angažman međunarodne zajednice kako bi bilo osigurano daljnje poštivanje Daytonskog mirovnog sporazuma i nastavak rada institucija.

O svojoj odgovornosti za unazađivanje stanja u BIH nije govorio.

Razgovori s dužnosnicima SAD-a bili su prilika da se razmijene stavovi o situaciji u Bosni i Hercegovini prije predstojeće sjednice Vijeća za provedbu mira 22. i 23. svibnja u Sarajevu te prije obraćanja visokog predstavnika Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Tijekom sastanaka sa Williamom J. Burnsom, zamjenikom državne tajnice, te sa Samanthom Power, posebnom pomoćnicom predsjednika i višom direktoricom za multilateralne poslove i ljudska prava u Vijeću nacionalne sigurnosti, Inzko je rekao kako je od ključnog značaja da SAD ostane čvrsto angažiran u BiH.

– Iako je nakon formiranja novog Vijeća ministara u veljači zemlja postigla napredak, još uvijek postoje značajni izazovi, naglasio je Inzko.

Govoreći o Mostaru, ponovio je kako političke stranke trebaju provesti presudu Ustavnog suda BiH i usvojiti ograničene promjene izbornog sustava u gradu, kako bi se općinski izbori u ovom gradu mogli održati u isto vrijeme kao i u ostalom dijelu zemlje.

Visoki predstavnik će nakon svojih sastanaka u prijestolnici SAD-a otputovati u New York, gdje će se u utorak obratiti Vijeću sigurnosti UN-a i predstaviti svoj polugodišnji izvještaj o provedbi Mirovnog sporazuma o Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz OHR-a.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Montažne kuće zamjena za skupe kvadrate

BANJALUKA - Zbog vrtoglavog skoka cijena stanova i struje, stanovnici Republike Srpske sve više posežu za montažnim kućama, što...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -