Published On: Čet, ruj 17th, 2020

ŠTO SMO JUČER NAUČILI OD SDA: Otkud im obraz, s Komšićem u naručju, uopće moralizirati Hrvatskoj i Hrvatima o stabilnosti BIH?

SDA je jučer napadom na Zagreb s tezom kako je parcijalni poziv Dodiku, uz ignoriranje njihova dva predsjednička klauna udar na BIH,  samo pokušala skriti činjenicu da je napad na BIH već izvršen.

Na prošlim i ne samo na prošlim izborima. Hrvatskoj je odavno jasno tko je to tko krši Dayton. Jasno joj je i međunarodno pravo i koje su njene dužnosti u slučaju da SDA politika nastavi onako kao i njeni vojnici. Oni od 9/11 nad NYC ili neki drugi. Svejedno.

 

Naime, prema SDA, stav Zagreba da u službeni posjet ne pozove Komšića –  koji je sramota  hrvatskog naroda, sramota većine građana BIH i ujedno ponos SDA sećije jeste anti BIH stav. Ne nije. To je pro – BIH stav. Daytonski stav.

Komšiću je Zagreb davao previše šansi. Odveć previše. Zadnju šansu dobio je kad ga je u posjet skupa s drugim bošnjačkim članom i Radmanovićem, pozvao Josipović. Bila je to ruka oprosta i nade, da će se mladi bošnjački krvosljednik, politički gonič Hrvata, smiriti. Da će doći sebi.

No vratio se u svoje izborne vakufe i ostao isti. Kabadahija. Pljačkaš naroda svog oca.

Šanse su time, što se Zagreba tiče zatvorene.

Nakon tog, Komšić je oteo treći put hrvatsko ustavno pravo. Uz to dodao je novice. Prijetilo se Pantovčaku i Mostaru, nabijanjima na kolac i nasilnim penetracijama, rušenjem Pelješca. Na skupovima se vikalo “tekbir” baš kao i u dane kad je njegova Armija činila najgore zločine nad njegovim narodom. Niti jedan nije procesuiran. Haag niti Tužiteljstvo BIH ne istražuje nalogodavce džihada. Šerijatskim sudovima zločin u ime Islama ne postoji. Prostor džihada (kako ga nazivaju generali Alije Izetbegovića) stoga je potpuno nevin.

Normalan čovjek danas teško vjeruje da je Komšić to mogao izgovoriti trijezan. No izgovarao je. Čak i trijezan. Je li se danas itko sjeća da je Komšić ponižavao Puljića, da je njegov ured prijetio slanjem vehabija na Jadrank u cilju uništenja hrvatske turističke sezone?

Pozvati Komšića u Zagreb značilo bi negirati Hrvate u BIH, BIH Ustav, Dayton. SDA kada poziva na poštivanje Komšića poziva supotpisnicu Hrvatsku, da skupa s tom korumpiranom, proterostičkim i džihadističkom partijom skupa krene u rušenje i prava Hrvata i daytonske BIH.

SDA nudi otvorenu ruku Hrvatskoj koja se svodi na sljedeći princip:

Mi imamo zajednički interes, dragi Zagrebe, pomozite nam da odgurnemo Srbe daleko od Drine, pri tome Hrvati koji su preostali mogu poginuti u našim ratovima, sve do jednoga, do zadnjega, a vi pravi Hrvati, uvijek ćete biti rado viđeni gosti na našim obljetnicima pobjeda pred Banja Lukom, Sanskim mostom ili Bečom. Na tuzlanskim sajmovima šljive.  Na obilježavanjima naših svijetlih trenutaka povijesti kada smo kao osmanska vojska počinili najljepše pobjede svoje povijesti. Dat ćemo vam pravo da jednom u godini dana djecu dovedete u Bihać, kraljevski hrvatski grad, da posjete Fetiju, džamiju, Osvojenu, koja je u biti crkva hrvatskih kraljeva iz 13. stoljeća, iz koje smo počupaki kosti Zrinjskih, hrvatskih kraljeva a na njoj podigli minaret. Bit ćemo iznimno  vidite darežljivi prema vama, i toliko široki da nećemo tražiti odštetu za UZP. Čak ni za one hotele po Makarskoj, Splitu i Podgori, logore i mučilišta pola milijuna Bošnjaka koji još nisu do kraja istraženi.

WTC neće spominjati. Tog se još uvijek stide. No polako. Doći će dan, kad svijetlo džihada obasja svijet, tada će SDA s ponosom reći koji je njen doprinos bio u slomu Great Satane.

Pozvati Džaferovića u Zagreb, skupa s Dodikom, a ne pozvati Komšića, znači momentalno “Ne” od strane Džaferovića, jer on , nikud ne ide bez svog frankesteinskog posinka. Tako ga čuva i štiti njegovo pravo da maltretira narod svog oca.

Takav poziv dvojici bez trećeg, Nametnutog, Sarajevo bi dočekalo jednako na jatagan, i bile bi iste reakcije.

Opet poziv Džaferoviću razljutio bi i Hrvate u BIH.   Oni naime ne rade razliku između SDA, stranke koja je osmislila treći Komšićev mandat, i samog Komšića. Za one koji ne znaju, Džaferović je ne samo čovjek koji je poznat po sređivanju BH putovnica teroristima i mudžahedinima, čovjek iznimno zanimljivih CIA dosjea nego je i član SDA. I sutvorac trećeg hrvatskog poniženja u BIH. Osim tog Džaferović ne predstavlja Bošnjake. Nema njihov legitimitet.

Prema tome Zagreb je pozvao one iz predsjedništva koji nekog predstavljaju. Dodik zna kog predstavlja. Zna da je broj tih ljudi i tih naroda nešto veći nego što to kazuje Ustav, a Komšić i Džaferović pojma nemaju kog predstavljaju.

Ako upitaš Komšića kog predstavljaš, on će šutjeti. Što god kaže krivo je. Zna da Hrvate ne predstavlja. A radi plaće, stid ga je reći koga.

No ako pred njim upitaš Džaferovića kog predstavlja, ovaj će reći bošnjački narod. Na što će Komšić odgovoriti: Jašta si, imao sam više glasova Bošnjaka od tebe.

I time je priča završena. Komšić u Zagreb ne može, premda ima bošnjački legitimitet no ne predstavlja ih po poziciji koju je oteo Hrvatima. Džaferović također jer ne predstavlja Bošnjake. Većinu bošnjačkih glasova naime ima Komšić.

Ovu zbrku unutar bošnjačkog dvojca malo tko je do sada ozbilno analizirao. No Komšić ne bi smio dozvoljavati Džaferoviću da govori u ime Bošnjaka. Kao ni ovaj njemu. Jer se nije kandidirao na mjesto predstavnika Bošnjaka.

Što će reći da niti Bošnjaci u Predsjedništvu nemaju pravog predstavnika. Alkoholočar uostalom ne smije i ne može predstavljati Bošnjake a upravo su njemu, El Fatihovi sinovi kako Bošnjake zove Alija, potomci Osmanlija, kako ih zove Kavazović, pobjednici s Krbovskog polja, kako ih zove Suljagić, dali su najviše glasova.

 

Kako to? Kakav je to bosanski Islam? Gdje je tu poštivanje Poslanikovih naputaka? Zar mržnja prema kauru dozvoljava kršenje Ku’rana časnog do te mjere da se glasuje za Nečasnog?

SDA je jučer napadom na Zagreb s tezom kako je parcijalni poziv Dodiku, uz ignoriranje njihova dva predsjednička klauna udar na BIH,  samo pokušala skriti činjenicu da je napad na BIH već izvršen. Na prošlim i ne samo na prošlim izborima.

Hrvatskoj je odavno jasno tko je to tko u BIH krši Dayton.  Izetbegovićevom izjavom od jučer jasno je da je SDa krenula u posljednji pokušaj izmjene Daytona. Pretvaranja FBIH u Bošnjačku repubiku. Nadajući se da će svijet, koji počiva na međunarodnom pravu, za ljubav petrodolarima Saudije , dopustiti da se Bošnjacima zaškilji na kršenje međunarodnog prava.

Jasno je međutim i Hrvatskoj, što je to  međunarodno pravo i koje su njene dužnosti u slučaju da SDA politika nastavi onako kao i njeni vojnici.

Oni od 9/11 nad NYC ili neki drugi.

Svejedno.