Published On: Čet, ruj 17th, 2020

Milanović nakon sastanka s Dodikom: Najavljene poteze bošnjačke politike 2022. smatrat ćemo jednostranom revizijom Daytonskog sporazuma

Zagreb, 280520.
Ured predsjednika, Pantovcak 241.
Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oruzanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanovic, uprilicio svecani prijem u prigodi obiljezavanja Dana hrvatske vojske i Dana hrvatske kopnene vojske.
Na fotografiji: Zoran Milanovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Predsjednik RH Zoran Milanović sastao se jučer s s Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji je u Zagreb došao upravo na poziv Milanovića.

Iz Ureda predsjednika objavili su priopćenje o sastanku.

“Na sastanku se razgovaralo o situaciji u Bosni i Hercegovini i njezinim euroatlantskim perspektivama, zatim o problemima u provođenju Daytonskog sporazuma te o položaju i pravima sva tri konstitutivna naroda, Hrvata, Srba i Bošnjaka.

Interes je Republike Hrvatske stabilna i funkcionalna Bosna i Hercegovina, kao i osiguranje jednakih prava Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda. Zbog toga Republika Hrvatska ne može ostati pasivna i neće podržati inicijative u smjeru jednostrane revizije Daytonskog sporazuma koje bi ugrozile mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i jugoistočnoj Europi.

Za ostvarenje stabilne i funkcionalne Bosne i Hercegovine važan je nastavak dijaloga predstavnika sva tri naroda u Bosni i Hercegovini, a čemu je Republika Hrvatska, kao prijateljska i susjedna zemlja, spremna dati svoj doprinos”, objavili su.

Dnevnik.ba