Published On: Uto, kol 10th, 2021

“Hercegovski ustanak 1875-1878.” dobio drugo izdanje

Drugo dopunjeno izdanje knjige “Hercegovački ustanak 1875. – 1878.” – akteri, istine i zablude, autora Dušana Muse bit će predstavljeno u četvrtak 5. kolovoza, u restoranu ‘Storija’ u Tasovčićima u Čapljini.

Uz autora Dušana Musu, novinara Radiopostaje Čapljina, knjigu će predstaviti Slobodan Stajić, novinar i publicist iz Sarajeva i mr. sc. Marko-Antonio Brkić sa sveučilišta Hercegovina u Bijakovićima.

PRIZNANJE BORCIMA ZA SLOBODU: U Ljubuškom utemeljena nagrada Don Ivan Musić

Na početku radnog dijela okupljene je pozdravio Goran Skoko, predsjednik Skupštine Udruge “Vojvoda Musić” iz Ljubuškog, dok je moderatorica i voditeljica programa bila Tihana Đevenica.

Podsjećamo, prvo izdanje knjige objavljeno je 2018. godine. U međuvremenu nakon zapaženog odjeka u javnosti, autor Dušan Musa priredio je drugo dopunjeno izdanje.

Knjiga je tako obogaćena s 32 nove stranice. Uz ostalo, tu su indeksi – imena, mjesta i pojmova, zatim dva osvrta – Slobodana Stajića i mr. sc. Marka Antonia Brkića, te recenzija dr. sc. Marinka Marića.

Kao i prvo, i drugo izdanje knjige “Hercegovački ustanak 1875. – 1878.” objavila je Izdavačka kuća “Rabic” iz Sarajeva.

Knjiga Hercegovački ustanak 1875. – 1878. godine sastavljena je od tri na oko odvojene cjeline. Prva je “Pad Bosne”, druga “Hercegovački ustanak 1875. 1878.”, a treća “Smjena imperija presudila biskupima”.

Organizator predstavljanja je Udruga “Vojvoda don Ivan Musić” iz Ljubuškog.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

sa sveučilišta Hercegovina u Bijakovićima.