Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

BOŽIĆNA PORUKA PROVINCIJALA ŠTEKE Slavimo Božić u državi koja je zemlja različitih naroda

Must Read

“… svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze” (Iv 1,5)

Mir vama!

O Božiću jedni drugima pružimo ruku, oprostimo, podarimo mir i iskažimo poštovanje.

Molimo za bolesne, usamljene, zaboravljene i sve koji proživljavaju raznorodne oblike siromaštva. Neka sve njihove tegobe i tjeskobe izliječi milosrdni Isus. Njihov vapaj u vjeri biser je više pred prijestoljem Božjim jer takvi su uvijek blizu Božjega kraljevstva. Uključimo u naše molitve mnoge naše sunarodnjake koji su potrebni kruha napustili rodnu grudu i, nerijetko, pate u tuđini. Uključimo i one koji su gladni bijeloga kruha krenuli na isti put i koje jednako muči nostalgija.

Neka Božić unese svjetlo u sve zbunjene i ogorčene duše. Neka naše mlade ojača vedrinom i zaputi u krilo nade. Neka svim navjestiteljima “radosne vijesti” oživi duboku radost. Da, baš ovakav Božić nam treba ovoga trena u našoj domovini! Kralj mironosni pomogao nam da svaku osobnu, obiteljsku, krajevnu i narodnu zbilju prosuđujemo i podnosimo oslobođeni u ljubavi.

Neka Božić ništa ne zasjeni: ni ljudska radost ni ljudska žalost, ni ozračje mnogih protimbi, ni sjena tame, jer “svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze” (Iv 1,5). Pogledajmo što se to dogodilo (usp. Lk 2,15). Božićno otajstvo donosi nam oslobađajuću poruku kojom ispovijedamo da je Sin Božji postao čovjekom radi nas ljudi i radi našega spasenja. A naš narod u pučkoj pjesmi dodaje: “S neba siđe dolje radi grešnika, rodi se u štali radi čovjeka”.

Draga braćo i sestre! Majčinskom zagovoru Blažene Djevice Marije, Bogorodice, povjerimo naš hod kako bismo na našim putevima prepoznali i prepoznavali Emanuela, Boga s nama. Na dobro nam došao Božić i sveto porođenje Isusovo. Bog mira i svake utjehe bio sa svima nama kroz ove svete dane i u nadolazećoj, 2018. godini! Večernji.ba

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Unblemished Omerta

Finally! That was, I suppose, the first thought that came to the minds of most normal people in Bosnia...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -