KAKO IH OTJERATI? Eksperimentiranje Zapada nad BIH odvratno je i baš predugo traje…

Kad su 1878 Hrvati i Srbi digli ustanak protiv Osmanlija on se razbuktao do razine da su se digli svi slavenski narodi + Grci + Rusi na kraju. Taj ustanak dovest će do mira u San Stefanu (Dodatan argument zašto dan Svetog Stefana ne smije biti protuustavan i zašto bi talibani iz Ustavnog suda BIH morali nešto znati o BIH povijesti)

Rusija je nakon tog rata, kada je Osmanski fašizam potpisao kapitulaciju umorna. Njeni vojnici su izranjavani. Umorna je srpska vojska. Umorna je vojska u Bosni. U Hercegovini.

Kazali smo da su se digli svi slavenski narodi Balkana. Jedni nisu. Bijahu to Slovenci i Hrvati iz Perecije. Ugarske i Austrijske Hrvatske. Zabranio je tada bečki car, banu Mažuraniću da se miješa u ustanak Hrvata Hercgovine, da bi kasnije u naše školske udžbenike stavili podatak kako je upravo on Carušina Vrano dizao ustanak.

Samo dakle Hrvati Perecije ne stadoše u ustanak protiv Osmanlija.

To je onaj samodopadni dio našeg naroda, uživljen u slobodarske tekovine ustaštva koji si i danas tepa da je od 1102 do 1848 postojalo hrvatsko-ugarsko carstvo. Jeste taman ko što je u BIH postojalo hrvatsko-osmansko. Taj dio hrvatskih zemalja nikako da odraste. I shvati da nije bilo hrvatsko-ugarskog carstva. Da su bili Kmetovi. I da to nije bila njihova zemlja. Te da tek s 1918 godinom se može i smije govoriti o obnovi kakve takve hrvatske državnosti. No kako kakva takva sloboda u Hrvatsku dolazi 1918 sa Srbima i u suradnji s njima, to im je mrsko prihvatiti. Radije uče da su bili faktor kad bijahu kmetstvo mađarsko nego kad su dobili opće pravo glasa, hrvatske parlamentarce i stranke, hrvatske lidere, u konačnici i hrvatsku banovinu i bana. No kako je tog bana protjerao pokret ustaški, koji se preko Austrijskih medija i danas nameće kao prohrvatski i taj dio o protjerivanju bana hrvatskog i gašenju i gušenju banovine hrvatske Pereci danas mrsko uče. Njima je draža NDH makar bila pola talijanska pola njemačka, makar njome cijelo vrijeme slobodno hodiše četnici i makar nikad državom hrvatskom ne bijaše.

No vratimo se u 1878.

1878 tu se dogodila naša povijest. Mi smo je svojim ustankom pisali. I kad se dogodila, na naš znoj i na naše krike ugradi se novi okupator Austrija. Zapad.

Od tog vremena treba promatrati njihovo uplitanje u naše živote. A ne od 1995.

Jer kad se stvar promatra iz 1995 sve izgleda prilično jednostavno. Oni su super i superiorni. Mi so primitivni i zakrvljeni.

A ako vam je baš puno iz 1995 micati se u 1878 pomaknite se samo malo ranije u 1992 godinu.

Tada mi primitivni potpisasmo ugovor o miru koji se zvao Lisabonski sporazum. On je Srbima jamčio puno manjenego što imaju danas pa ga opet potpisaše.

Taj ugovor pogazila je Amerika, nagovorivši muslimansku stranu da krene u rat i odbije mir.

Kada su muslimane 1995 nagovarali da potišu puno gori mir od onog iz 1992, obećali su im da će preko Ustavnog suda BIH uz puzajuće promjene izmjeniti taj mir čiji su oni jamac da će ostati onakav kakav je potpisan.

Dakle promatrano iz 1995 – USA su jamci Daytonskog sporazuma i prijete svakome tko ga dirne.

Promatrano iz 1992 – USA je gurnula BIH u rat, potom je prisilila sve tri strane na mir 1995 pri čemu je naročito iskoristila Hrvate. Mir je kudikamo gori za muslimansku stranu nego onaj iz 1992. U međuvremenu je poginulo 100.000 ljudi.

USA prijeti svima koji žele očuvati daytonski sporazum i ne žele se povinovati besmislenim izmjenama ustava i zakona, koje donosi ustavni sud sa stranim sucima, koji su prema Daytonu davno trebali otići.

Promatrano iz 1878 odnos Europe i USA prema BIH i narodima Balkana , naročito Srbima i Hrvatima je odvratan.

Srbi i Hrvati iskrvarili su igrajući ulogu bedema Europe puna 4 stoljeća. Kada su konačno otjerali Osmanlije Zapad umijesto da ih nagradi krenuo je s financiranjem pokolja između Srba i Hrvata te s promoviranjem bošnjačke nacije u BIH. Cilj je bio razmrviti Balkan na hrpu nebitnih državica.

Nije se smjelo dopustiti da se na tlu Balkana dogodi naš Garibaldi ili Bismarck.

Pripajanje Koruške Slavenima odgodili su tako što su Titu dali na koljivo sve zarobljene civile i ratnike s tla NDH, te čekali dan kada će se Juga raspasti. Kada se krenula raspadati činili su sve da taj raspad bude što krvaviji. Nadali su se da će Rusija u tom ratu zauzeti stranu pa bi oni tako imali svoje avate u ratu s Rusima.

Nije ni to prošlo.

No uloga Zapada u BIH od tjeranja Osmanlija do danas, posebice Austrije, posebice nadmeno ponašanje njihovih OHR visokih predstavnika, tako su se naime i zvali u doba samodošle austrijske kolonijalne uprave u BIH od 1878, sve to ne daje nam za pravo da ih na bilo koji način smatramo dobrodošlima i naprednijima od nas.

Gavrilo Princip našeg vremena možda neće pucati u prestolonasljednika, i vjerojatno je da neće pucati uopće. Ali on je već tu. Rođen je i među nama je.

Jer njihovo ponašanje , tu kod nas, na našoj zemlji odavno je prešlo sve granice dobrog ukusa.

more recommended stories