Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

MACRON: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu

Must Read

Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.

“Ne isključujem ništa jer se suočavamo s nekim tko ništa ne isključuje. Bez sumnje smo previše oklijevali definirajući granice našeg djelovanja prema nekome tko ih više nema i tko je agresor”, poručio je Macron, prenosi Index.

“Mnoge zemlje složile su se s našim stavom”

Inzistira na tome da je uskraćivanje potpunog razumijevanja protivniku o tome koje akcije se mogu, a koje se ne bi trebale očekivati, također sredstvo odvraćanja.

“Inače slabimo sami sebe, što je okvir unutar kojeg smo do sada djelovali. Dapače, mnoge su zemlje u tjednima koji su uslijedili rekle da razumiju naš pristup, da se slažu s našim stavom i da je taj stav dobra stvar”, naglasio je.

Podsjetio je da je francuska vojska nedavno intervenirala u Africi u borbi protiv terorizma na zahtjev drugih suverenih država.

“Ako Rusija pobijedi, neće biti sigurnosti”
“Ako bi se Rusi probili kroz prve crte bojišnice, da postoji ukrajinski zahtjev – što trenutno nije slučaj – mi bismo si legitimno morali postaviti ovo pitanje. Tako da mislim da bi a priori isključivanje te opcije značilo da nismo naučili lekcije iz protekle dvije godine”, napomenuo je.

Smatra da je agresivna reakcija Moskve pokazala da su njegove riječi postigle željeni učinak. “Imam jasan strateški cilj: Rusija ne smije pobijediti u Ukrajini. Ako Rusija pobijedi u Ukrajini, neće biti sigurnosti u Europi. Tko se može pretvarati da će se Rusija tu zaustaviti? Kakva će sigurnost biti za druge susjedne zemlje, Moldaviju, Rumunjsku, Poljsku, Litvu i druge?” zapitao se.

“Dakle, da, ne smijemo ništa isključiti jer je naš cilj da Rusija nikada ne pobijedi u Ukrajini”, poručio je. Macron je nedavno upozorio da bi se Europa “mogla raspasti”, a sad je objasnio kako je mislio na niz prijetnji, počevši od izravnih vojnih prijetnji./HMS/

- Advertisement -

7 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -