Published On: Ned, pro 24th, 2017

Dodik: Ne treba nam ”Dayton 2” već unutarnji dijalog bez stranaca

Bosni i Hercegovini ne treba “Dayton dva”, već unutarnji dogovor bez uplitanja stranaca, izjavio je danas u Laktašima predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Ponovio je da je za njega prihvatljiv okvir koji se zove „izvorni Dayton“. ”Pošto njega nema i pošto ga je urušio visoki predstavnik, BiH je očigledno daleko od funkcionuiranja i to vidimo u zajedničkim institucijama”, ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima.

Kongresmen američke savezne države Ohio Michael Turner obratio se prije tri dana u američkom kongresu i izrazio svoju bojazan da je mir uspostavljen Daytonskim sporazumom u opasnosti, prenosi bljesak.info. On je pozvao državnog tajnika Rexa Tillersona da bude domaćin Daytonskog mirovnog sporazuma II.

”Znajući kako djeluju ti kongresmeni i senatori u američkom sustavu, moguće da se radi o nečijem lobiranju ili nešto slično”, dodao je Dodik.

On je danas u Laktašima prisustvovao manifestaciji povodom 20 godina postojanja Mladih socijaldemokrata.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>