Published On: Sub, tra 8th, 2017

BIVŠI PREMIJER RS-A U BOLNICI O povredama Aleksandra Džombića oglasila se i policija: Evo šta kažu

 Povrede, zbog kojih je bivši premijer Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić (1968.) primljen u banjalučku bolnicu, nisu nastupile izvršenjem krivičnoga djela, potvrdila je Feni glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka Marija Markanović.
Nakon informacija da je Džombić s teškim povredama glave primljen u bolnicu, policija je preuzela operativne i istražne radnje, a obavljeni su i razgovori sa svjedocima.

Utvrđeno je da u ovom slučaju nema krivičnoga djela, navode iz policije.

Zasad nije poznato kako je zadobio povrede.

Džombić je protekle noći, oko 02.35 sati, vozilom Službe hitne pomoći dovezen u Univerzitetski klinički centar RS (UKC RS) u Banjoj Luci i hospitaliziran u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

Prema riječima dežurnog lekara u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Voje Vujanovića i glavnog dežurnog ljekara na kirurgiji danas Vladimira Kekovića, pacijent A. Dž. je primljen s dominantnim povredama glave i lica.

Odmah po prijemu je zbrinut i urađena je sva dijagnostika, naveli su iz UKC-a.

Džombićevo zdravstveno stanje je trenutno stabilno i svjestan je, a ostaje i dalje hospitaliziran kako bi se nastavilo sa dijagnostičkim i terapijskim procedurama.

Aleksandar Džombić je bio predsjednik Vlade RS-a od 2010. do 2013.godine, kada je na tu poziciju izabrana sadašnja premijerka Željka Cvijanović.

 

(FENA/dg)