Published On: Pon, lip 20th, 2022

Biskup Komarica se susreo s potomcima katolika koji su 1946. napustili župe kod Banje Luke

U subotu, 11. lipnja slavio je svetu misu i podijelio sakrament potvrde mladima u župi Krzyżowa. Nakon mise se susreo u dužem prijateljskom razgovoru s umirovljenim legničkim biskupom mons. Zbigniew Kiernikowskim, javlja biskupija-banjaluka.org.

U nedjelju, 12. lipnja boravio je u župi Ocice blizu Boleslawieca. Tu je, zajedno sa biskupom Legnice mons. Andrzejem Siemieniewskim i desetak svećenika, predvodio misno slavlje i sudjelovao u velikoj svečanosti otvaranja spomen kuće jednog od budućih blaženika biskupija Banje Luke i Legnice, svjedoka vjere, vlč. Ante Dujlovića, župnika nekadašnje poljske župe Gumjera u prnjavorskom dekanatu, ubijenog in odium fidei 11. srpnja 1943.

U ponedjeljak, 13.lipnja, biskup Franjo je predvodio svečanu koncelebriranu misu u župi Lubań, a nakon mise i prigodne pobožnosti, imao je dugo druženje i razgovor sa grupom župnika iz tog mjesta i okoline.

Inače, Biskupije Legnica i Banja Luka zajedno rade na procesu za beatifikaciju župnika vlč. Ante Dujlovića. Osobite zasluge za to ima redovnica s. Magdalena Karaban iz Družbe Klanjateljica Krvi Kristove iz samostana u Boleslawiecu, koja je rođena 1940.godine u župi mučenika Dujlovića – Gumjeri, te vjernik laik Francisek Kvašnjak, također porijeklom iz Bosne, piše HMS.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
11 dana prije

🙏

Đikan
Đikan
10 dana prije

Ubili ga cetosi DJIKANI ili ujke

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
10 dana prije

tko svoj život izgubi poradi Krista 🙏 naći će svoj život.

Manda
Manda
10 dana prije

Vi čovićevci na osobit način cijenite rad biskupa Komarice.