Utorak, 23 srpnja, 2024

Zaboravljeno pismo i pravaški pozdravi u SDA-u : “Bog – Hrvati i Musliman”

Must Read

Kao tajnik predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, Bakir Izetbegović je poslao pismo predsjedniku HSP-a sljedećeg sadržaja: ”Cijenjeni gospodine, u prilogu Vam dostavljamo akt Ministarstva odbrane da je HOS dio legalnih oružanih snaga R BiH.”

Pismo završava pozdravom kakav su koristile domobranske jedinice u Drugom svjetskom ratu:  ”Bog – Hrvati i Muslimani”, a koje asocira na ustaške parole.

Bosnia Times potom zaključuje kako se tu”možda tu krije tajna razloga zbog čega je Bakir Izetbegović slab na Dragana Čovića i, kako vodi snishodljivu i podrepašku politiku prema HDZ-u.”

Bosnia Times dakle ne razlikuje pravašku politiku  i HOS od HDZ-ove politike 90-ih i HVO-a.

Izetbegovićev dokument upućen je pravašima ne HDZ-ovcima. HOS-u ne HVO-u.

Ako već žele vidjeti kako izgleda podrepaštvo  nek se okrenu u razdoblje od 2010 do 2014. Pa nek procjene kome je HSP bio podrepaš.

Bakir Izetbegović , svjestan koliko je Platforma narušila Federaciju, donekle pokušava vratiti povjerenje među Bošnjacima i Hrvatima. Jedan dio sarajevske klike, oni koji smatraju da Sarajevu pripada sva uprava u zemlji, Izetbegovića već neko vrijeme optužuju kako je Čoviću izručio sve južnije od Ivan Sedla. Komšić npr. će tako kazati da ne pripada uprava nad HT-om ili EPHZHB Hrvatima, jer smo mi gradžansko društvo.

No neće reći nikada da je Čović izručio Izetbegoviću sve sjeverno od Ivan sedla, i da ne pripada uprava nad BH telekomom EP BIH samo Bošnjacima. A što bi bila logičnija teza Komšiću, budući da je on , kako 8 godina, tvrdiše,  Hrvat.

bakirhos500px

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Užas u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u domu za starije i nemoćne

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, javlja mojportal.hr. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -