Srijeda, 29 svibnja, 2024

Evo kako se jednostavno može vratiti hrvatski narod u BIH u stanje ravnopravnog ako Zagreb to iskreno želi

Must Read
Prime Minister of of Croatia Andrej Plenkovic (L) speaks to the media as he arrives at the Prague castle where the European Summit will take place in Prague, Czech Republic, on October 6, 2022. – Leaders from over 40 countries are set to meet in Prague on October 6, 2022, to launch the “European Political Community”. (Photo by Joe Klamar / AFP)

Ovih godina naslušali smo se HDZ-a u Hrvatskoj kako se brine o Hrvatima u BIH i kako se bori za naša prava. I protiv je preglasavanja.

U tom smislu pozivamo ih da odmah nakon izbora promijene Izborni zakon u RH na sljedeći način i tako zauvijek spriječe preglasavanje i iseljavanje Hrvata iz BIH koji svakim danom odlaze iz svoje domovine usljed OHR hegemonije koji je muslimanske građane okrenuo protiv hrvatskog “življa”, kako nas nazivaju naši političari iliti “čeljadi” kako nas nazivaju fratrusine. I jedni i drugi s visoka.

Zakon bi se sastojao od sljedeće logike , koja je, vidjet ćete, em ispravna, em potpuno prohrvatska.

Hrvati  i svi drugi, koji imaju i RH i BIH državljanstvo, a žive u RH i trajno su naseljeni u RH, bilo poslom, bilo kao izbjegli i protjerani bilo kao tek doseljenici, a koji su rođeni ili su potomci rođenih na prostoru BIH a imaju BH državljanstvo, prema Izbornom zakonu RH primarno se tretiraju kao birači u BIH.

RH Ustav im ne dozvoljava dvostruko pravo glasa i glasanje u RH . Za državne izbore oni su glasači svoje prve domovine. One u kojoj su rođeni. Hrvatska se obvezuje, na jedan poseban način, recimo osiguranjem tri neradna dana u godini, plaćena, svima takvima dati do znanja kako je iznimno važno da sudjeluju na izborima u svojoj djedovini i da je zapravo nevažno da sudjeluju na izborima u Hrvatskoj.

Izborima u svojoj rođen-domovini svi takvi su praktički na braniku hrvatstva. I takav zakon nikako se ne može shvaćati kao diskriminatoran.

Zašto? Netko će reći da je RH država svih Hrvata. Jeste i upravo zato država svih Hrvata mora misliti o općem narodnom interesu. A opći narodni interes je da RH ne krade naše birače na svoje izbore nego da nam ih vrati.

Ako OHR ne želi vratiti amandmane i ustav koji smo potpisali u Daytonu može nam RH barem vratiti birače, kako bismo te amandmane i ustav vratili brojčano ojačani za minimalno pola milijuna birača.

Svi takvi koji govore kako su za pomoć BH Hrvatima, a ovaj prijedlog ne budu htjeli prihvatiti nisu naši prijatelji.

Nadamo se da će i stranke BH Hrvata shvatiti koliko je važno da se ovo provede u izbornoj legislativi u Hrvatskoj.

Uopće ne sporimo da će ovaj prijedlog prihvatit stranke ljevice u Hrvatskoj.

Stoga bi se valjalo upitati tko je to na nacionalnom braniku općih hrvatskih interesa?

Ako se ovom izmjenom zakona u RH automatski rješava slučaj Komšić i preglasavanje Hrvata u BIH, čak i u Republici Srpskoj se vraća hrvatski politički utjecaj, onda doista ne vidimo da desne strukture u Hrvata budu protiv njega.

Istina one će izgubiti u Hrvatskoj jednu značajnu i sigurnu bazu koja im je dosada služila za ulazak u vlast, ali je jako važno da te desne struje shvate da je opstanak Hrvata u BIH važniji od njihovog političkog opstanka u RH-

BH Hrvati su nestajali , ginuli i samogasili se radi Hrvatske. Minimum što Hrvatska može učiniti u svojoj dugoj eri nečinjenja , jeste da našim građanima Hrvatima iz BIH, uskrati pravo glasa u RH, pokaže im gdje je njihova domovina i tko ih treba i poruči im jasnom porukom:

Vaš glas u RH ne vrijedi ništa, ili skoro ništa, dok je vaš glas u zemlji otaca vaših, tisuću puta vrijedniji. Vratite se na birališta tamo gdje su vaši mrtvi, gdje ste protjerani, dajte šansu onima koji su ostali da se bore.

Budite ponos svog naroda umjesto statistička pogreška u Hrvatskoj.

Zar je to tako teško učiniti?

iurkov l poskok.info

- Advertisement -

14 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -