Published On: Pon, srp 19th, 2021

VULIN OŠTRO ODGOVORIO TURKOVIĆ Ako se odmah ne ogradite od izjava Izetbegović i Džaferovića smatrat ću da podržavate komadanje Srbije i ukidanje RS

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je oštro ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković koja je pozvala predsjednika Srbije da se ogradi od njegovih izjava o “ujedinjenju srpskog sveta”.

“Ako se odmah ne ogradite od izjava Džaferovića i Izetbegovića koji bi priznali tzv. Kosovo, smatrat ću da podržavate komadanje Srbije i da hoćete da otcjepite dio moje zemlje”, poručio je Vulin.

“Moje ideje i moje izjave su moje. Aleksandar Vučić i ja nemamo uvijek isto mišljenje o svakom pitanju i ako imate neko pitanje o mojim stavovima uputite ga meni, dobit ćete glasan odgovor koji možete da razumete. Da bi ste ušli u raspravu s Vučićem ipak ćete morati pronaći njegove reči i pokušate da ih osporite ali, prije toga, najpre nam odgovorite tko je pokušao ubiti Aleksandra Vučića u Srebrenici i zašto nema imena počinitelja i nalogodavaca”, izjavio je Vulin.

“Rekao sam mirno, bez ijednog metka”

Istaknuo je kako je “Turković zaboravila da kaže kako je rekao da će se Srbi ujediniti mirno, bez i jednog metka kada se za to steknu uvjeti.”

“Ako su mogli Nijemci zašto ne bi mogli i Srbi, ili ste Vi i protiv ujedinjene Njemačke? Radujem se što ste riješili braniti Dayton, to onda sigurno znači da ste za vraćanje svih daytonskih ovlašćenja RS, a posebno ste protiv deklaracije SDA koja traži ukidanje Republike Srpske. Ako odmah ne osudite stav SDA da RS treba da se ukine i da su Srbi “genocidaši” kako kaže Bakir Izetbegović, smatrat ću da podržavate takve napade na Dayton, RS i na Srbe. Ako se gospođo Turković odmah ne ogradite od izjave Šefika Džaferovića da je tzv. Kosovo neovisno i da bi on priznao tzv. Kosovo, smatrat ću da podržavate komadanje Srbije i da hoćete da otcjepite dio moje zemlje. Verujem da ste razumjeli, a siguran sam da ćete osuditi sve pokušaje ukidanja RS i komadanja Srbije, ili možda nećete?”, poručio je Vulin ministrici Turković.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>