Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Završena likovna kolonija “Zemlja kralja Tomislava”

Must Read

Likovni umjetnici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine okupili su se treći put na Buškom jezeru pored Tomislavgrada gdje su uspješno završili projekt pod nazivom “Zemlja kralja Tomislava”.

Riječ je o projektu koji Udruga “Stećak” provodi u okviru proslave tisuću i stote obljetnice hrvatskog kraljevstva i krunidbe kralja Tomislava na Duvanjskom polju.

Tema susreta bila je suvremena interpretacija povijesnog krajolika Duvanjskog polja i okolice Tomislavgrada.

U mirnom okružju Samostana i duhovnog centra “Karmel sv. Ilije” doživljaj duvanjskog krajolika prenosili su na platna Gordana Bakić, Tomislav Buntak, Svetislav Cvetković, Sebastijan Dračić, Fedor Fisher, Koraljka Kovač, Matko Vekić i Josip Zanki, a među sudionicima su bili i Nizozemaci – Liesbeth Bik i Jos von der Pol.

Djela izrađena na ovoj koloniji bit će izložena u veljači 2025. godine u Etnografskom muzeju u Zagrebu kao dio cjelokupne izložbe pod nazivom “Suvremena interpretacija predaje o kralju Tomislavu” kada će biti izložen i rad Ilije Skočibušića, akademskog kipara.

Kolonija je realizirana uz financijsku potporu općine Tomislavgrad i Splitsko-dalmatinske županije./Fena/HMS/

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -