Published On: Uto, ožu 29th, 2022

VUČIĆ: Mislim da znam što Putin čeka, i to me brine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se sinoć na zbivanja u Ukrajini, rekavši da Srbija želi da što prije dođe do mira, kao i da je spreman ponuditi Beograd za pregovore.

„Teška je situacija i mnogo je važno da nastavimo raditi kako bi unapređivali ekonomiju. Svaku noć i svako jutro prvo gledam burze i situaciju na ratištu. I znam da nema nikakve nade još uvijek. Mislim da znam što Putin čeka. Rat s obje strane ima svoje zakonomijernosti i sada vidim da to neće skoro. Da li me to brine? Pa naravno da me brine“, izjavio je Vučić i dodao:

“Ljudi obično potcjenjuju Bidena, a mene je uplašilo kad je rekao da će rat trajati pet godina. Ja Bidena poznajem, a on je za svaki susret i razgovor savršeno pripremljen. Malo tko ima takvu pripremu kao Amerikanci. Što se tiče smjenjivanja režima, to su Amerikanci radili i to će nastaviti raditi, to nije novost. Ali kada Biden kaže da će ovo biti dugotrajan rat. To je rečenica nekog tko je sagledao izveštaje svih službi, pa tek onda kaže. Ako to kažu američke službe, onda je to vrlo ozbiljno i to me brine. Ja mislim da ne postoji nitko koga to ne brine“, rekao je Vučić, prenosi N1.

Osvrnuo se i na izjavu ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova da bi Beograd bio dobar grad za pregovore.

„Lavrov je rekao da je Beograd dobro mjesto. Ako požele, rado bismo ugostili naše ukrajinske i ruske prijatelje“, rekao je on.

Vučić je podsjetio da je glavni grad Srbije već bio mjesto za pregovore, kako u vezi rata u Ukrajini 2014. tako i za razgovore s talibanima.

„U Beogradu nitko nije znao ni gdje je bilo i kako je bilo. Svi su bili zadovoljni”, rekao je on i objasnio da takva informacija ne smije “procuriti” nikad./HMS/

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Supersrbo
Supersrbo
4 mjeseci prije

Pa naravno da ce trajati 5 godina nije lako promjeniti i resetovati cijeli svijet sa toploratovske krize na hladnoratovska 2 bloka.Rusi prave svoj vojni blok,stabilnu valutu koja će se cijeniti i sa kojom će se trgovati.

BIH*U*SRCU
BIH*U*SRCU
Šta ti kažeš na ovo?  Supersrbo
4 mjeseci prije

Sanjaj vlaščiću

Supersrbo
Supersrbo
4 mjeseci prije

Od početka sukoba Rusija i Amerika su dvije bogatije zemlje za milijarde i biliona.Rusija prodaje resurse a samo mali bogatascici su popunili.Nema NUTELE NEMA MC DONALDSA ITD Napraviće sve domaće i uzimati lovu.Kad imas željenu zavesu ne možeš da odgovaras za bilo kakav plagijat.

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  Supersrbo
4 mjeseci prije

Slazem se za Ameriku ali mi nelogicno za Rusiju.Inace smatram da Amerika koristiegoizam i nadbudnost i Putina i Erdogana u destabilizaciji EU.Naravno uz prvi zeton Engleze i pojedine zetoncice unutar same EU.Samo bi ova Putinova agresija mogla najvise Ruse kostat.A moga je mirno sidit i samo trgovat

Legitimni uzepe politiĆar
Legitimni uzepe politiĆar
4 mjeseci prije

Ovaj genocidas vazda neka zrtva,vazda neke teorije zavjere,neko hoce da ga ubije..
Komedija. Budale se pale.

Šaćir soros
Šaćir soros
4 mjeseci prije

Da li je ko tužio ovog picoustog snajperistu na civile u Sarajevu za vrijeme srpske opsade

🇷🇸Jovke 🇷🇸
🇷🇸Jovke 🇷🇸
4 mjeseci prije

Predsednik Vučić zna sve najbolje i u sve se razume.Najveći vođa kojeg je Srbija ikada imala.
Bog čuva Srbiju,živela Srbija!

Anonimac
Anonimac
4 mjeseci prije

Ceka ga zadnji krug pakla…

Mijo
Mijo
4 mjeseci prije

Putin je spreman baciti dvije taktičke “bombice” na Kiev i Harkiv, po uzoru na Amerikance na Japan, kako ne bi više ginula ruska mladost. Tako bi rješili pitanje Ukrajine za nekih narednih 1000 godina. Za to vrijeme će EU trebati nekih dva mjeseca kako bi donijeli neke odluke, a USA će se baviti Bidenom na čelu i mjenjanjem njegovih pelena.