Petak, 19 srpnja, 2024

USAID has no comment on funding a film featuring a war criminal portrayed as a humanitarian

Must Read

The USAID branches in Bosnia and Herzegovina did not respond yesterday to the fact that media in BiH revealed a scandalous detail: that this American NGO financed a film, subsequently giving it political protection, in which a Nazi war criminal, who presented himself to his victims as an Ustasha officer before committing serial rapes, appears as a humanist.

Let us recall the worldwide attention garnere d when the Canadian Parliament gave a standing ovation to a former Nazi, simply because he was Ukrainian.

In hopes that USAID will eventually issue a statement, we leave this text unfinished over the weekend.

The film in question is “Neđo od Ljubuškog,” produced by Gariwo and Svetlana Broz, where one of the main protagonists of this documentary, as a witness to her husband’s humanism, proposed her wedding godfather – Miroslav Hrstić.

He is currently under an Interpol warrant and is hiding from Bosnian authorities. When asked why she included the testimony of a “Ustasha officer” and fugitive war criminal in a film about humanism, Svetlana Broz responded to the questioner that “he should see a psychiatrist.”

The continuation of this story about the NGO mafia in BiH is yet to come.

USAID bez komentara da su financirali film s ratnim zločincem koji je predstavljen kao humanist

Iz BIH podružnice USAID-a jučer se nisu oglašavali na činjenicu kako su mediji u BIH otkrili skandalozan podatak da je upravo ovaj američki NGO financirao film, kojem je potom dao i političku zaštitu, a u kojem se kao humanist pojavljuje nacist, ratni zločinac koji se žrtvama prije serijskih silovanja predstavljao kao ustaški časnik.

Sjetimo se koliku je svjetsku pozornost izazvao masovni pljesak kanadskog parlamenta bivšem nacisti, kojem su salutirali samo zato što je Ukrajinac.

U nadi da će se USAID ipak oglasiti ostavljamo ovaj tekst nedovršenim preko vikenda.

Radi se o filmu “Neđo od Ljubuškog” u produkciji Gariwa i Svetlane Broz a u kojem je jedna od glavnih protagonostica ovog dokumentarca, kao svjedoka humanizma svog muža, predložila njenog vjenčanog kuma – Miroslava Hrstića.

On je danas pod Interpolovom tjeralilcom i skriva se od BH vlasti a Svetlana Broz na upit “zašto je u film o humnizmu uvrstila svjedočenje “ustaškog časnika i odbjeglog ratnog zločinca, odgovorila je dotičnome “da si pronaše psihijatra”.

Nastavak ove priče o NGO mafiji u BIH tek slijedi.

- Advertisement -

4 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Potvrđeni novi slučajevi afričke svinjske kuge u Hercegovini

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva priopćilo je da je zaprimilo informaciju Laboratorije za molekularno-genetička i forenzička ispitivanja Veterinarskog...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -