Published On: Fri, Jul 1st, 2016

Vučić: Mi poštujemo tuđe žrtve, ali ako vam smeta cvijet nećemo doći

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da nije razumio cijelu hajku u vezi s 11. srpnjem i Srebrenicom, da u njoj nije ni sudjelovao, niti joj doprinio, i poručio da će nastaviti s odgovornom politikom i neće dozvoliti da Srbiju uvuku u svađe i sukobe u regiji.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će Srbija poštovati druge narode, ali da nikome neće dozvoliti da gazi Srbiju i srpski narod, prenosi Tanjug.

“Srbija nije otirač nikada bila, pogotovo ne danas. Bit će sve snažnija i jača, ekonomski, otvorenija prema svijetu, susjedima i prijateljima i samo će graditi prijateljstva”, rekao je Vučić.

Istaknuo je da Srbija nikome ne prijeti i da se ne želi svađati, ali da zna kome Srbija smeta.

Srbija je prije dvije godine bila na rubu ponora i mnogi su očekivali da će nastaviti padati, rekao je Vučić i primijetio da je to pozadina pokušaja uvlačenja Srbije u blato svađa i sukoba.

“Apsolutno nitko od nas, ali je nekome trebao konstruira priču kako bi nas uvukao u sukobe na Balkanu, upravo zbog naših uspjeha”, rekao je Vučić.

Srbija će nastaviti sa svojom ozbiljnom, odgovornom politikom, koja podrazumijeva isključivanje svađa i zborskih odgovora kojim se možda dobivaju bodovi na domaćoj političkoj sceni, ali Srbiji ne donose ništa, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je Srbija, od prošlogodišnjih događaja u Srebrenici, upućivala samo poruke mira.

“U skladu s arapskom poslovicom – kad vas netko gađa kamenjem, možete praviti zidove ili mostove. Mi smo kao vlada pravili mostove”, rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija poštovala poruku iz Srebrenice da ne dolaze u Potočare.

“Ako vam smeta to što ćemo staviti cvijet, položiti vijenac, mi nećemo doći”, rekao je Vučić, naglasivši da nitko nikada nije rekao da misli da novcem može odati poštovanje.

Podsjetio je da predstoji niz različitih godišnjica, poručivši da je ponosan što je predsjednik vlade zemlje koja poštuje i tuđe žrtve, ali i zna otvoreno govoriti o zločinima koji su počinjeni nad Srbima.