Published On: Pet, lis 1st, 2021

VOĐA SDA MLADEŽI PROTIV ŠEFA: Bakir me ne može uvjeriti u Fulleov model, šaljem odmah tužbu u Strasbourg

Nakon što je Bakir Izetbegović izjavio kako će pokušati uvjeriti šefa mladeži SDA Željka Komšića da je Fullleov model izbornih reformi za BiH najbolje rješenje, oglasio se i Komšić te je naveo da ga na prihvaćanje tog principa niko ne može uvjeriti.

Kako je naveo predsjedavajući Predsjedništva BiH  Bakir Izetbegović ga već nekoliko godina pokušava uvjeriti da je ovaj model izbornih reformi najbolji. Međutim, on kaže da nikada nije želio prihvatiti Fulleov prijedlog kao rješenje za BiH.

“Već me par godina ubjeđuje i nije me mogao ubijediti. Nejednaka vrijednost glasa ljudi u BiH nije standard koji je prihvatljiv!

A ako on vjeruje da je to dobar model, onda neka SDA, HDZ i SNSD, koji svakako imaju većinu to izglasaju i neka nose odgovornost za taj potez. Ako slučajno prođe taj model, sigurno mogu očekivati novu apelaciji pred sudom u Strasbourgu“, rekao je Komšić.

Inače, predsjednik SDA Bakir Izetbegović gostovao je večeras na SDA televiziji (FTV) gdje je između ostalog govorio i o rješenjima izbornog zakonodavstva u BiH.

Ja s Komšićem imam dogovor da ćemo zajedno ići u ovu priču i da ćemo zajedno zastupati stavove. Pokušat ću ubijediti Komšića da je bolje ići na direktni model. Ako prepustimo kroz indirektni model izbor predsjednicima stranaka, ko zna kada ćemo imati formirano Predsjedništvo BiH”, rekao je Izetbegović.

guest
nije obvezno
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x