Umrla je teta Zilha, žena koja je desetljećima hranila i pomagala ugrožene ljude Sarajeva

U Sarajevu je preminula Zilha Šeta (69), poznatija kao Teta Zilha, koja će definitivno ostati upamćena kao jedan od najljepših  simbola ovog ne više tako lijepog grada.
Tetka Zilha je rođena u Višegradu, a radila je u Narodnoj kuhinji Stari Grad u Sarajevu od 1992. godine, a taj posao je nastavila raditi sve do posljednjih dana svog života. Ova brižna žena je u narodu postala žena koja hrani gladne i bolesne.

“Dobro se sjećam 27. ožujka ’92., Emocije su i dalje prisutne, a sjećanje je svježe. Narodna kuhinja prvenstveno je osnovana za izbjeglice koje su stigle u Sarajevo preko Hreše i Vratnika. U to vrijeme još uvijek nismo znale što se događa, Jedna grupa građana, među kojima su bili Mustafa Mujezinović, Ejub Mrkva, Faruk Jažić, Redžad Ćatić …, okupila se i poduzela akciju, što je rezultiralo današnjom Narodnom kuhinjom koja i dalje uvijek radi. U ožujku smo imali plin i struju i u velikom kotlu od 200 litara mogli smo napraviti neke obroke, međutim već 2. svibnja nismo imali ništa ”, rekla je teta Zilha za Klix.ba prije nekoliko godina.

Kako smo neslužbeno doznali, teta Zilha je prošlog vikenda hospitalizirana, no uzrok smrti još nije poznat.

  • Teta Zilha pomagala je ugroženima u najtežim trenucima opsade Sarajeva, ali i za vrijeme pandemije koronavirusa. 
  • Dobitnica je brojnih nagrada za humanost i požrtvovnost, a među priznanjima je i Šestoaprilska nagrada grada Sarajeva.
  • Pučka kuhinja Stari Grad koju vodi Zilha Šeta osnovana je u ožujku 1992. s ciljem pomoći najugroženijoj populaciji Kantona Sarajevo, a trenutno ima više od 1.200 korisnika, za koje zaposlenici ove kuhinje svakodnevno pripremaju ukusna i topla jela. i raznovrsniji.

Obitelji Šeta, upućujemo iskrenu sućut. Neka joj je rahmet duši.

Poskok.info