Published On: Pet, lis 1st, 2021

Evo zašto je Komšić protiv Fulleovog modela…

Iako protuustavan, kada bi se primjenio Fulleov model, konačno  bismo znali kolika je stvarna popularnost Željka Komšića među Bošnjacima. Ili je on tamo u tim krajevima, etnički homogenim, građanskim, popularan jer ga baš vole il je korisni korov za majorizaciju drugih?

Na neki način točno bismo mogli izmjeriti količinu mržnje koju njegovi glasači imaju prema nama.

Naime prema Fulleovom modelu bilo bi uzaludno u 4 ili 5 kantona nabacivati Komšiću glasove, budući da bi drugi izborni pobjednik bio onaj koji bi dobio najviše glasova u kantonima u kojima ih Komšić ne bi dobio.

To bi značilo da bi Bošnjaci kada bi namicali Komšiću glasove u bošnjačkim kantonima te glasove izmicali SDA kandidatu.

Pa bi u slučaju nadmoćne pobjede SDA kandidata nad Komšićem, u tim kantonima, u slučaju Fulleovog modeli , mogli znati kolika bijaše ta mržnja, glasača Željka Komšića, prema narodu Željkovog oca.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Komentar
Komentar
25 dana prije

Jučer je Grad Sarajevo dao prijedlog za izgradnju spomenika ubijenim civilima srpske nacionalnosti u ratnom Sarajevu od strane monstruma Mušana Topalovića Cace i pripadnika njegove jedinice. Na spomen-ploči na Kazanima, prema ovom prijedlogu, trebalo bi pisati 15 imena, a bilo ih je mnogo više, bez ikakvog obrazloženja jesu li ih oteli vanzemaljci, ubila kuga il’ korona. Ništa o počiniocima zločina. I tek’ sad, po prvi put u životu, pogledah video Cacine sahrane na Youtube-u. Bila je to najveća sahrana u historiji Sarajeva. Sramota najveća! Pogledajte i pišite o ovome!