Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024

U Ljubuškom pretučena supruga Neđe Galića, tukla je Vera Dedić

Must Read

Bura koja se u Ljubuškom digla nakon prikazivanja filma o Neđi Galiću, koji je u jeku rata pomogao zatočenim Bošnjacima imala je svoj najsnažniji udar.

Brutalno je pretučena supruga Neđe Galića – Štefica, koja je ujedno i urednica portala tačno.net koji je i izvijestio o napadu.

Portal izvještava da je napad uslijedio nakon hajke na obitelj Galić, koja je navodno nakon prikazivanja filma o Neđi doživjela i prijetnje likvidacijom.

Štefici Galić prilikom šetnje priređena je “sačekuša”, a portal navodi da su je tukli organizatori prosvjeda protiv filma, odnosno Vera Dedić.

Ista je morala potražiti i liječničku pomoć.

Komešanja su počela zbog prikazivanja filma Svetlane Broz o etničkom čišćenju Ljubuškog 1993.

“Uslijedila je haranga kakvu Ljubuški ne pamti još od slavne 1993. Portali su zabrujali, ulica se uskomešala, zvuk oštrenja noževa nadglasao je crkvena zvona, Nedjeljko Galić posthumno je proglašavan „izrodom“, „špijunom“, „okupatorskim suradnikom“ i „komunjarom“, Štefica Galić izložena je psovkama, izrazima prezira i prijetnjama smrću, a Svetlana Broz, „unuka masovnog zločinca“, „vještica koja bi vratila komunizam i Jugoslaviju“, počašćena je s toliko uvreda da im količinom može parirati samo broj Hrvata stradalih od svirepih partizanskih hordi tijekom NOB-a.”, navodi portal čija je urednica pretučena.

Inače, Galić se borio da Bošnjaci ne odu u logor “Heliodrom” kojeg su vodili Hrvati, a zbog svoje hrabrosti posthumno je dobio nagradu “Duško Kondor” za građansku hrabrost.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Užas u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u domu za starije i nemoćne

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, javlja mojportal.hr. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -