Svadba u Mostaru o kojoj je brujala cijela zemlja: Jedna velika sportska ljubav okrunjena je brakom

Rujan1980: Kad je u “Dva jarca”, djelu velebnog mostarskog hotela “Ruža”, matičar Jelena Zurovac upitala mladence Svetlanu Kitić (21) i Blaža Sliškovića (22) uzimaju li jedno drugo za supruga odnosno suprugu i kad su im, pošto su oduševljeno rekli “da”, pročitane “bračne zapovijedi”, jedna velika sportska ljubav okrunjena je brakom.

Tako su Svetlana, sad već Slišković i Blaž demantirali sve one koji su u njihovoj vezi svojevremeno vidjeli samo mladenačku ludost, pa i neozbiljnost koja ozbiljno prijeti da ugrozi dvije sportske karijere.

Još ovog proljeća, obećali su da će se vjenčati odmah poslije Olimpijade i, eto, održali su obećanje prošlog petka (26. rujna).

Veselje, koje je počelo odmah poslije službenog dijela trajalo je do u cik zore, a bilo je, prema jednodušnoj ocjeni, neviđeno u Mostaru. Neki su brže-bolje izračunali da je sve koštalo više od 50 starih milijuna, a pouzdano se može reći da je bilo oko 500 uzvanika: od “viđenijih” ljudi do radnika na stadionu Veleža.

Prirodno, najviše je bilo Svetlaninih i Blažovih vršnjaka, prijateljica i prijatelja iz djetinjstva i, svakako, sportaša.

Tako je i čast da budu kumovi pripala budućoj klupskoj kolegici Svetlane Slišković Jasni Merdan i kapetanu “Veleža” Enveru Mariću.

Jasna, doduše, nije mogla dugo ostati jer je morala na vlak, pa na prvenstvenu utakmicu u Beograd, ali je Marić, kao što se vidi na našim fotografijama, dao pun udio ovoj veseloj noći. Mladenci su, naravno, bili u centru pažnje.

Samo, nisu dugo izdržali u “ozbiljnoj” odjeći, pa su se brzo vratili jednom od obilježja svoje generacije: trapericama, majicama i teniicama. Malo iznenađenje za prisutne bilo je to što su se pojavili odjeveni potpuno isto.

Poslije sportske “svadbe godine”, kako su mnogi nazvali ovo vjenčanje, mladenci će živjeti u Blažovoj obiteljskoj kući.

Tekst: M. Mandić (Osmica, rujan 1980.)