Published On: Sri, ruj 30th, 2020

Sud u Banja Luci naredio privođenje Halida Muslimovića

Osnovni sud u Banja Luci dao je naredbu za prinudnim dovođenjem poznatog pjevača Halida Muslimovića na ročište zakazano za 28. listopad.

Muslimović, optužen za kazneno djelo nanošenja tjelesnih ozljeda Sonji Bašić, nije se pojavio na pretresu 17. rujna, nakon čega je postupajući sudac donio naredbu da ga na sljedeće ročište privedu pripadnici Sudske policije Republike Srpske, prenosi Srpskainfo.

Podsjetimo, Muslimoviću se sudi zbog nanošenja tjelesnih ozljeda i ugrožavanja sigurnosti na štetu Sonije Bašić iz Melbournea.

Napad zbog koga se sudi pjevaču odigrao se 27. srpnja 2018. godine između dva i tri sata ujutro, na relaciji magistralne ceste Banja Luka – Kozarac.

Prema optužnici banjalučkog tužiteljstva, Muslimović je nakon kraće prepirke u svom automobilu Peugeot 607 udario Bašić više puta šakom u lice. Kako se dodaje, on nije štedio udarce, ugrize, niti pogrdne riječi prema Bašić, s kojom je bio u emotivnoj vezi.

” Je…. te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti tko sam ja. Vozat ću te u gepeku, mrak će te progutati”, govorio je Muslimović ženi koju je prethodno više puta udario šakom u glavu.

Kako se navodi, u jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača gdje je sjedila oštećena. Zatim ju je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton.

Dodaje se da je nakon što je bacio na beton, Muslimović podigao Bašić, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame. Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužiteljstvo Bašić je zadobila višestruke ozljede u vidu nagnječenja i ugriza./HMS/