Published On: Sub, pro 11th, 2021

STRAH OD HRVATSKIH 11? Finska nabavlja više od 60 najnovijih američkih borbenih aviona

Finska je odlučila nabaviti borbene avione F-35 američkog proizvođača Lockheed Martin nakon javnog tendera za zamjenu svojih starih aviona F/A-18 i planira naručiti 64 takva aviona, objavila je danas finska vlada.

Lockheed Martin konkurirao je za taj ugovor sa švedskim Saabom, američkim Boeingom, francuskim Dassaultom i britanskom kompanijom BAE Systems. Ugovor je vrijedan 8,378 milijardi eura ili 9,44 milijarde američkih dolara, javlja NBC.

– Kada se usporede vojne performanse, F-35 najbolje zadovoljava naše potrebe – rekao je ministar obrane Antti Kaikkonen na konferenciji za novinare.

Potraga za novim avionima počela je krajem 2015. godine kako bi zamijenili stare lovce Hornet, kupljene 1992. od kompanije McDonnell Douglas, koja je sada dio Boeinga.

Finska je 14. zemlja koja je odlučila kupiti borbene avione F-35.

Finska nije članica NATO-a, za razliku od Norveške, ali je zadnjih godina uspostavila čvrste veze sa Savezom i izabrala vojnu opremu kompatibilnu s opremom njegovih članica.

Loš zadah je jedan od simptoma prisutnosti parazita u organizmu! Provjerite imate li ih i riješite ih se brzo i efikasno

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Šaćir soros
Šaćir soros
7 mjeseci prije

Nema borbe BEZ kantesine MIG