HOROR NA SRPSKOJ GRANICI Bugarin švercao mrtvu majku, carinici u šoku: ‘Sav je bio u grču, a onda smo se obratili gospođi…’

HOROR NA SRPSKOJ GRANICI Bugarin švercao mrtvu majku, carinici u šoku: 'Sav je bio u grču, a onda smo se obratili gospođi...'

 Carinici na graničnom prijelazu Srbija-Bugarska ‘Vrška Čuka’ umalo su doživjeli šok kada su se obratili starijoj ženi koja je sjedila u automobilu, a onda shvatili da razgovaraju s – mrtvacom! Sin pokojnice samo se udario po čelu jer mu plan nije uspio, piše Blic.rs.
– Nije bilo kolone i gužve. Graničnom prijelazu se lagano približavao najmoderniji, skupocjen crni džip bugarske registracije. Poslije smo zaključili da je vjerojatno vozio sporo da mu se pokojna majka, koju je postavio da sjedi na zadnjem sjedištu, ne bi od brzine srušila iz tog položaja – kazali su nadležni.
Prema riječima očevidaca, Bugarin je iz Austrije vozio svoju majku, rođenu 1937. godine, kući u mjesto oko 40 kilometara udaljeno od granice.
– Njen sin je znao da ne smije pokojnika prevoziti preko granice u osobnom vozilu, već da se prema zakonu mora koristiti vozilo specijalne namjene. Da bi izbjegao zakonske peripetije oko potrebnih papira, ali najviše da bi uštedio jer su ovakvi troškovi skupi, ovaj čovjek je planirao prevariti carinike – kažu nadležni.
Međutim, srpski carinici, poučeni znanjem i iskustvom, odmah su primijetili da nešto nije u redu.
– Bilo im je sumnjivo ponašanje vozača. On je toliko žurio da prijeđe granicu da je skrenuo pažnju na sebe. Križao je ruke, ubrzavao rad prilikom pregleda putovnice, sav je bio u nekom grču. Carinici su najprije posumnjali da šverca neku vrijednu robu ili narkotike. Na pamet im nije palo da čovjek šverca mrtvu majku – kazali su nadležni neslužbeno.
Kada su carinici otvorili zadnja vrata automobila, Bugarin im je objasnio da mu je to majka, da čvrsto spava i da je nikako ne bude. Starica je sjedila, a domišljati sin ju je vezao pojasom.
Nakon što je uhvaćen u prevari, sin se obratio bugarskom konzulatu i općini kako bi dobio potrebne papire, i uz izdanu smrtovnicu angažirao nadležnu firmu za prijevoz pokojnika, piše Blic.rs.