Published On: Sri, pro 2nd, 2020

NAJAVILI SU FRONTALNI RAT PROTIV DAYTONA:Hoće li Valentin Inzko zabraniti rad svim bošnjačkim strankama?

Prva, ako ne i druga rečenica Washingtonskog a i Daytonskog sporazuma govori o pomirenju. Spominje se fraza:

“Okrenuti ka pomirenju mi predstavnici naroda u BIH došli smo tu, haman , da potpišemo određeni skup pravila, koji će nas iz ove kaljuže rata i jama okrenuti ka progresu, suživotu, miru itd.”

Ta rečenica je imperativ Daytona a i Washingtona.

Nigdje u ta dva međunarodno pravno parafirana ugovora, nećete naći rečenicu ovog tipa:

Okrenuti ka ratu političkim sredstvima, svjesni da svijet neće gledati naša koljiva, posvećeni mržnji, nepodnošljivosti, preglasavanju i majorizaciji, mi nacionalisti BIH , koji mrzimo jedni druge, potpisujemo ovaj ratni sporazum, kako bismo se nastavili zajebavati drugim sredstvima”.

 

Potom se tamo kaže – da se za nadgledanje mirovnog procesa, niza procesa pomirenja u BIH otvara ured OHR-a koji će pratiti poštuju li strane potpisnice mirovne procese u zemlji. Je li neka stranka pokušava potčiniti narod manje brojnosti sebi, unijeti mržnju i nemir.

Svako djelovanje koje unosi nemir, nepovjerenje, udaljavanje naroda, nestabilnost, potkopavanje daytonskih institucija, otimačinu, mržnju koja nastaje kao nusprodukt političkih procesa i najava, OHR bi stoga morao sankcionirati. I tak čuvati osnovno geslo Daytona – mir. Ako to ne čini OHR sam krši međunarodno pravo. I ugovor za koji su plaćeni da paze na njegovu provedbu.

Polazeći od te činjenice postavlja se pitanje , zašto Valentin Inzko nije zaprijetio zabranom putovanja po Europi Bakiru Izetbegoviću, Reufu Bajroviću, Emiru Suljagiću, šefovima SDP-a , nezavisnim intelektualcima koji zagovaraju nemir, kršenje mira, povjerenja, tako što agitiraju da Dom naroda u FBIH koji imaju, prema Ustavu popunjavati Hrvati svojom izbornom voljom, zašto dakle taj čovjek , kod nadgledanja kršenja mirovnog procesa u BIH nastupa rasnom logikom. Logikom krvi i tla.

Je li došlo vrijeme da u BIH bude poslan netko tko nema nacističku proslošt u obitelji? Netko tko ne dolazi iz prapostojba i prajazbina nacizma?

Zašto je Inzku normalno da se s muslimanske strane otvoreno najavljuje maltretiranje kršćana u BIH?

Odgovor na to pitanje je samo jedan: Valentin Inzko je ili ucijenjen ili  plaćen ili je naprosto antikršćanski rasist. Možda ga je strah i da ga neki vehabija blizak Komšić uredu raznese bombom?

Mi to razumijemo.Poslije slučaja Jozo nitko u Sarajevu ne želi biti novi Leutar. Ali onda se povučeš.

Ne mora zbog tvoje kože i tvojih pišljivih 25.000 eura mjesečno, ispaštati cijeli jedan narod. Narod Katarine Kosače. Onaj koji je već previše propatio.

Dat ćemo ti 50.000 mjesečno. Do smrti. Nadamo se prirodne. Samo makni se Valentine. “Cijenjeni”.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>