Incident u Sloveniji: Hrvatski navijači provocirali nogometaše Zvezde pa im razbili autobus

Na graničnom prijelazu Bregana slovenska policija uhitila je dvojicu hrvatskih državljana i nakon ispitivanja jednog je zadržala zbog vožnje u alkoholiziranom stanju dok je drugi pušten uz kaznenu prijavu zbog oštećenja tuđe imovine.

Neslužbeno se doznaje da su dvojica hrvatskih državljana u Termama Čatež kamenom oštetili prednje staklo autobusa nogometnog kluba Crvene zvezde iz Beograda čiji su nogometaši dan proveli u tamošnjem akvaparku.

Dežurni u operativnom centru policijske postaje Novo Mesto Robert Perc potvrdio je Hini da su u nedjelju oko 18 sati dobili dojavu o ometanju javnog reda i uništavanja tuđe imovine te da su dvojicu hrvatskih državljana uhitili na putu prema Hrvatskoj, pred graničnim prijelazom Bregana.

Jedan je vozio u alkoholiziranom stanju i zadržan je u policiji, a drugi je nakon ispitivanja pušten i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava zbog oštećenja tuđe imovine, rekao je Perc. Službeno nije potvrdio da je riječ o autobusu nogometnog kluba Crvene zvezde.

Crvena zvezda je na službenim stranicama objavila sliku autobusa s napuknutim prednjim staklom te informaciju da nogometaši nisu imali nikakvih neugodnosti. Beogradski klub posljednjih se nekoliko godina priprema u Termama Čatež.