Published On: Pon, kol 16th, 2021

“SLOBODARSKI” BURSAĆ POSTAO JE CENZOR ISTINE? Na svaku kritiku Sarajeva odgovara sa “A Banjaluka”?

Podsjetimo, Tegeltija, koji je vrlo aktivan na Twitteru, ranije objavio sljedeći tweet:

“Liberalizam koji demonstrira sarajevska ‘povorka ponosa’ djeluje prilično licemjerno, jer se radi o gradu u kojem u restoranima ne možeš naći jela od svinjskog mesa”.

Sarajevski mediji, budući da na ovo nemaju što reći, jer se radi o suštoj istini, isti tvit označavaju “pokušajem blaćenja” te javnosti pružaju kao obranu Bursaćev tvit.

Bursać je vrlo brzo uzvratio na to:

“Tvitnu čovjek o liberalizmu iz grada u kome je bez neposredne ratne opasnosti uništeno 16 džamija, dakle sve, kao i 98 posto objekata katoličke crkve, a skoro svi Bošnjaci i Hrvati protjerani. Jadno…”, napisao je Bursać.

Radi se o klasičnoj metodi skretanja s teme. Prema ovoj logici, na svaku kritiku Banja Luke, trebao se javiti isti taj Bursać i povikati “A Sarajevo, što je sa Sarajevom”. Međutim u takvim prilikama Bursać se ne javlja.

Iz čega zaključujemo da je on neka vrsta NGO reptila, koji ima zadatak skretati svaki napad sa Sarajeva, i istom tom etnički očišćenom, uskogrudnom i netolerantnom gradu gletati imidž.

Oba tweeta izazvala su veliku pažnju javnosti.

Inače, nije ovo prvi put da se njih dvojica prepucavaju preko Twittera već su to uradili i prije nekoliko dana kada je Tegeltija posvetio tweet Željki Komšiću, a Bursać mu uzvratio istim stilom:

“A u Banjaluci, moj Milane, cijela BiH! Nema ratnih zločinaca-pobjegli, nema Dodika, nema negatora genocida, samo dobri ljudi bosanski slušaju Halida i pjevaju sa njim. Dođi da vidiš kako se bratstvo gradi!”.

Iz ovog zaključujemo da je Bursać nekorektan, da radi u duhu cenzure te ne dopušta demokratizaciju Sarajeva.
Što će reći da je Tegletiji više stalo do Sarajeva nego Bursaću.
guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x