Published On: Uto, pro 19th, 2017

Široki Brijeg uređuje zapadni ulaz: Srušena jedna od “Soptinih kuća”

U Ulici Antuna Mihanovića u Širokom Brijegu u utorak se intenzivno radilo na u uređenju prostora poznata pod nazivom “Soptine kuće”.

Ove kuće u privatnom vlasništvu dugo su bile “trn u oku” svim stanovnicima Širokoga Brijega i neugledan prizor cijeloga grada. Privatne stambene građevine vizualno su narušavale izgled zapadnoga ulaza u centar grada, a predstavljale su i potencijalnu opasnost za pješake.

Kako je navedeno iz Gradske uprave Široki Brijeg, ovim radovima ulazi se u završnu fazu uređivanja ove gradske zone.

“S obzirom na to da je prema svim urbanističkim planovima zapadni ulaz u grad dobrim dijelom uređen, i to sustavom kanalizacije, nove prometnice s nogostupom, kružnih tokova i autobusnoga kolodvora, pristupili smo završnoj fazi uređenja. Ta faza se odnosi na već započete pregovore s vlasnicimaprivatnih obiteljskih kuća, ‘Soptine kuće’, koje se nalaze u ruševnom stanju i kao takve predstavljaju opasnost za sigurnost pješaka i sudionika u prometu, a istodobno narušavaju zapadnu vizuru ulaska u grad”, priopćili su iz Gradske uprave Široki Brijeg.

Široki Brijeg planira ukloniti i druge derutne kuće na ovom dijelu, ali je potrebno postići dogovor s vlasnicima

U utorak je uklonjena jedna od ruševnih kuća u nizu, a očekuje se nastavak radova, ukoliko se postigne dogovor s drugim vlasnicima.

“Grad Široki Brijeg ušao je u pregovore da se ti objekti uklone, i to na način da sve troškove uklanjanja i odvoza materijala snosi Grad. Vlasnici objekata zadržavaju pravo o građenju prema Detaljnom planu uređenja gradskoga područja ‘Vrace’. Početni korak je urađen već s jednim objektom, a daljnjim tijekom razgovora pokušat ćemo dogovoriti s ostalim vlasnicima, pod istim uvjetima, uklanjanje i njihovih objekata“, navodi se iz Gradske uprave, dodajući da se nadaju da će konačna slika toga gradskoga područja s ovim zahvatima u bližoj budućnosti biti urbanistički i arhitektonski kompletirana.

(www.jabuka.tv)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare