Subota, 13 srpnja, 2024

Široki Brijeg uređuje zapadni ulaz: Srušena jedna od “Soptinih kuća”

Must Read

U Ulici Antuna Mihanovića u Širokom Brijegu u utorak se intenzivno radilo na u uređenju prostora poznata pod nazivom “Soptine kuće”.

Ove kuće u privatnom vlasništvu dugo su bile “trn u oku” svim stanovnicima Širokoga Brijega i neugledan prizor cijeloga grada. Privatne stambene građevine vizualno su narušavale izgled zapadnoga ulaza u centar grada, a predstavljale su i potencijalnu opasnost za pješake.

Kako je navedeno iz Gradske uprave Široki Brijeg, ovim radovima ulazi se u završnu fazu uređivanja ove gradske zone.

“S obzirom na to da je prema svim urbanističkim planovima zapadni ulaz u grad dobrim dijelom uređen, i to sustavom kanalizacije, nove prometnice s nogostupom, kružnih tokova i autobusnoga kolodvora, pristupili smo završnoj fazi uređenja. Ta faza se odnosi na već započete pregovore s vlasnicimaprivatnih obiteljskih kuća, ‘Soptine kuće’, koje se nalaze u ruševnom stanju i kao takve predstavljaju opasnost za sigurnost pješaka i sudionika u prometu, a istodobno narušavaju zapadnu vizuru ulaska u grad”, priopćili su iz Gradske uprave Široki Brijeg.

Široki Brijeg planira ukloniti i druge derutne kuće na ovom dijelu, ali je potrebno postići dogovor s vlasnicima

U utorak je uklonjena jedna od ruševnih kuća u nizu, a očekuje se nastavak radova, ukoliko se postigne dogovor s drugim vlasnicima.

“Grad Široki Brijeg ušao je u pregovore da se ti objekti uklone, i to na način da sve troškove uklanjanja i odvoza materijala snosi Grad. Vlasnici objekata zadržavaju pravo o građenju prema Detaljnom planu uređenja gradskoga područja ‘Vrace’. Početni korak je urađen već s jednim objektom, a daljnjim tijekom razgovora pokušat ćemo dogovoriti s ostalim vlasnicima, pod istim uvjetima, uklanjanje i njihovih objekata“, navodi se iz Gradske uprave, dodajući da se nadaju da će konačna slika toga gradskoga područja s ovim zahvatima u bližoj budućnosti biti urbanistički i arhitektonski kompletirana.

(www.jabuka.tv)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Otvoreno balkansko biciklističko prvenstvo na Blidinju

Organizatori manifestacije Blidinje Bike Festival, koja je danas sedmu godinu zaredom, prvi put kao događaj više razine odnosno kao...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -